tiistai 14. helmikuuta 2012

ystävänpäivä

lällärikamaa, pusi pusi


näistä piti tulla romanttisen punaisia mutta tulikin romanttisen hieman oransseja


Ystävänpäivä on amerikkalaista hapatusta, eikä mulla ole edes ystäviä. Ystävänpäivä(meillä taisi jossain ala-asteella olla sama jouluna) on myös näitä kersana pirun masentevia juhlia kun koulussa lähetellään kortteja mutta vuodesta toiseen sellasta ei siltikään saa. Mutta ensi kuussa olisi silti Gastro-messut jonne tarvitsin kutsun eli jos jollain lukijalla sattuisi olemaan ylimääräsiä ottaisin mielellään vastaan. Kiitti.

Ja hyvää synttäriä isille!


lärrärimadeleinet
100 g voita
100 g sokeria
90 g vehnäjauhoa
20 g mantelijauhetta
2 munaa
4 g angosturaa koska ystävät on välillä kitkeriä
2 g hunajaa
1 g leivinjauhetta
sopivasti punaista väriä
sitruunan kuori

Sulata ja anna voin jäähtyä. Sekoita munat, hunaja, väri, sitruunankuori, angostura ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita jauho, mantelijauhe ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi sekotus parissa osassa munamassaan ja kääntele nuolijalla sekaan. Sekota viilennyt voi parissa osassa massaan. Lappaa massa (massa)pussiin ja pussi pariksi tunniksi jääkaappiin. Paista pikkumuoteissa 200 asteisessa uunissa valmiiksi. Valmiit kakkuset voi vaikka sokeroida tai päälle voi sohia valkosuklaata.

VILFO!!!


3 kommenttia:

Heleen kirjoitti...

No ainakin on blogiystäviä, kaikesta päätellen, luulen kyllä, että muitakin:):)
Hyvältä nuo näyttää oranssinakin.
Mullekin kelpaisi kutsu Gastromessuille...

meritähti kirjoitti...

Ihanaa; eka seuraamani blogi jossa ei ole mitään ystävänpäivälässyä! Vaan et sinäkään malttamut sitä jättää kokonaan mainitsematta :)

aleksi kirjoitti...

Mä olen kyllä oikeasti maailman siirappisin jätkä mutta ystävänpäivää en jaksa, eikä nyt ollut mitään juhlan aihettakaan.. No olihan se hyvä syy tehdä vaalean oransseja pikkukakkuja :)