perjantai 3. helmikuuta 2012

runeberg

no yhen sain tehtyä


Meinasin pistää otsikoksi että runkkuhommia mutta ajattelin että jollain olis saattanut mennä piparit väärään kurkkuun. En tiiä onko tästä ohjeesta oikeen mihinkään, en ole tainnut edes kaupan Runebergin torttuja syödä pitkään aikaan mutta nämä on kyllä vähän mauttomia. Muottejakin oli vain neljä ja taikinaa aika paljon niin tungin sitä sitte briossimuotteihin ja financier-muotteihinkin. Alkuperäinen ohje oli vielä kymmenen kertainen, kaksi ja puolikiloa voita, 300 grammaa appelsiininkuorta(30 appelsiinia?) ja siihen malliin.
koristelun kanssa meinas mennä vähän hermo


Runebergintortut
400 g vehnäjauhoja
240 g voita
210 g sokeria
100 g kanamunaa = kaksi
50 g mantelirouhetta
35 g siirappia
30 g appelsiininkuorta
5 g leivinjauhetta tai 4 g hirvensarvisuolaa + 5 g vettä

Sekoita koneella voi ja jauhot tasaiseksi. Lisää siirappi, mantelit ja appelsiininkuoret. Lisää munat ja veteen liotettu hirvensarvisuola tai jos käytätä leivinjauhetta niin sekoita se vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhot. Kaulaa taikina 2.5 sentin paksuiseksi matoksi ja ota runkkumuoteilla paloja. Paista tortut 180 asteissa uunissa noin 15 min.

minirunkut


7 kommenttia:

RUnkkari kirjoitti...

Eikö tätä massaa siis vaahdoteta?

RUnkkari kirjoitti...

Ainiin ja unohdit mainita kostutuksen, eli paiston jälkeen jäähdyttyään dipataan sokeriviinaveteen.

aleksi kirjoitti...

joo ei vaahdotettu, vähänhän se silti vaahtoutuu kun niitä sekottaa.
tossa ohjeessa ei kostutettu mutta mä kostutin jollain romminlirulla.

e kirjoitti...

Missä myydään tommosia hienoja leipurien "varrellisia partateriä"? Filerilläkään ei tuu nättejä viiltoja... Vai onko noita vaan jossain kiven alla ettei goottitytöt saa niitä käsiinsä?

aleksi kirjoitti...

En muuten edes käytä hienoja varrellisia partateriä vaan vanhaa tylsää victorinoxin tomaattiveistä. kyllä tuolta löytyy yksi sellanen ja tilasin ranskasta pari terää jotka pitäis hakea kaupasta.

että hyvin onnistuu ilman erikoisvehkeitäkin :)

RUnkkari kirjoitti...

Itse macgyveroin itselleni varrellisen partaterän siten että työnsin sukkapuikon läpi niistä partaterän rei'istä. Toimii ihan "ok". Siis aika paskasti mutta kyllä sillä käntyn viikossa viiltää.

aleksi kirjoitti...

joo ja voihan siihen partaterän toiseen päähän laittaa vaan teippiä ettei sormiaan irti leikkaa. askartelukaupoista sais jotain kertakäyttöteriä jotka on varmaan lähes sama kun "aidotkin"