maanantai 13. helmikuuta 2012

sushipäivät 20-30

Mun "käympäs Helsingin jokaisessa sushimestassa"-tavoite kohta meinaa kaatua, käyn yhdessä ja löydän kaksi uutta. Nyt luku on kaunis pyöreä kolmekymmentä(tässä välissä aloin jostain syystä miettimään miten luvusta 30 saa numerologisilla vääntelyillä 666, no helposti) ja mestoja tuntuu silti riittävän vielä vaikka kuinka. Kuvat on sitte aitoa iPuhelin laatua.

Kampin Ichiban, ruoka oli paljon parempaa kun tollasesta pienestä kauppakeskusputkasta odotin, tilaussysteemi sen sijaan tiskiltä aika hanurista eikä edes tehnyt mieli alkaa valitsemaan mitään vaan otin perussetin.


Töölöössä Café Truffel myy myös sushia vaikkei mikään varsinainen sushipaikka olekaan, tällä kertaa kiskottiin Ilon kanssa cappucinot ja kirjallisuutta.


Kämpin Zen sushi oli lähinnä ihan kiva, simpukka oli jo parhaat päivänsä nähnyt ja pöytiin meno homma jotenkin sekava.


rakas lukijani P****s jonka kanssa olin lounastreffeillä Kabukissa otti benton. Ihan tuli annoskateus, siinä oli ainakin grillauttua kalaa, munakasta, riisiä, misokeitto ja friteerattua kanaa.


Itte vetelin perussetin joka oli ihan hyvä mutta wasabia oli parissa palassa ihan älyttömästi ja rullat rullailtu vähän vasurilla. Rakkaan lukijani nimi ei muuten ole Penis.


Vanhan kauppahallin Norisushi oli tosi hyvä varsinkin mison(sain ylimääräsiä sieniä keittoon) osalta vaikka taisi olla vähän hintavampi. Palvelu oli lähinnä hämmentävän kaverillista kun tarjoilijatar huutelee jotain paikan toisesta päästä ja tulee taputtelemaan olalle mutta hauskaahan se on.


Sushi&cafebar tai Shanghai Kitchen oli ainakin aidon räkänen ulkoasultaan, oikea lähiösushimesta. Isoissa rullissa oli pala jotain mitä en tunnistanut mutta luulen että se raakaa keittobaanaania, ihme valinta täytteeksi.


Saburosta tuli heti mun mieli paikka, hauskan kulahtaneen kämp-henkinen mesta. Lounaalla oli kai 10e kuusi palaa sushia, udon-keitto ja teetä. Teen kaadoin housuilleni ja soppa oli maukas.


Noita paloja on kyllä viisi vaikka miten laskisi, kai olin yhden jo ehtinyt syömään.


Kallion Terassi-baari kuoli lopulta kun kaikki kantikset oli kuollut yksikerrallaan ja huonokuntoiset ei päässyt enää rappusia ylös, nyt sen paikalla on blinejä(sellasia oikeita blinejä, ei näitä suomiversiota smetanalla, sipulilla ja mädillä) ja sushia myyvä pikku ravintola. Lätyt on pirun halpoja 1-6 euroa ja sushikin yllättävän hyvä. Mutta tulee vanhaa Terassia tulee kyllä ikävä, olen ollut siellä pääsiäsjuhlissa, pareilla treffeillä, hautajaisissa, omilla synttäreillä ja muuten vaan hyvin monta kertaa.


Mulla on aina ollut viha/vihasuhde avocadoon mutta jostain syystä Sushinrollin avocadojutut käänsi mut, ai ai kun oli hyvää.


Ayan annos oli aika surkea vaikka lähes täsmälleen sama kun Ichibanin vastaava. Kalat vaikutti siltä kun ne olisi kiivenneet rannalle kuolemaan ja kerätty siitä riisin päälle. Annoksen herkullisin osa oli bisse ja muoviruoho.


4 kommenttia:

hanna kirjoitti...

repesin bissen ja muoviruohon kohdalla. hyvä allu!

Anonyymi kirjoitti...

Mua nauratti paljon toi penis. Peenis. Hihihihi! Oli myös kalja ja muoviruoho hauska! Aluksi vihasin tätä blogia ja nyt pidän tosi paljon; menin ihan paniikkiin kun jossain vaiheessa blogi oli jonkun salasanan takana, ei sellaista saa tällaiselle anonyymille puskastahuutelijalle tehdä, niin, ja ilman varoituksia vielä! Toivottavasti et laita blogia salasanan taakse enää ikinä! Terveisin anonyymi-Anna

aleksi kirjoitti...

vihasit? oho, hienoa :)
blogihan oli vähän aika pois käytöstä kun google poisti sen jonkun uudistuksen takia vahingossa mutta saivat onneksi palautettua

Anonyymi kirjoitti...

Hih, mua nauratti myös teen kaataminen housuille. Saatan itsekin tehdä niin, hosuessani käsilläni. Enkä ole edes Italialainen..