maanantai 22. kesäkuuta 2009

juhannus ja typerä leivonta

neitsyt maria ja pyhä pitaleipä


juhannus krillaukseen tein pitaleipiä ja tomaattisalsaa, kaupan täti teki makkara ja äiti kalan(joka sytty palamaan). Pitaleipä on nyt ainoa joka on kunnolla onnistunut leivonnansaralla. Tänäänkin kiroilin konelle kun taikina ei tuntunut puolen tunnin vaivaamisella muuttuvan yhtään paremmaksi. Uusi paikka tuntuu olevan aina hankala leipoessa, aikasempaan kämppään kun muutin kesti varmaan pari kuukautta että sain mitään täysin onnistumaan. Tällä kertaa uudessa kodissa on vielä kaiken lisäksi uusi hankala uuni ja taikinakone joka ei ole niin tuttu. Pitaleipienkin teossa oli hankalaa vaikka tein vanhalla tutulla ohjeella mutta silti lopulta piti lisätä todella paljon lisää jauhoja mukaan.

jotain epämäärästä kamaa, muovihaarukkaa ei suositella


Pitäisi varmaan keskittyä vähän tekemään jotai mitkä ei niin uunia tarvitkse, konvehteja ja jotain pikku herkkuja. Pomadan itse tekoakin voisi koittaa. Ja lisää pastaa! Tuntuu vaan ettei ole ollut aikaa.

2 kommenttia:

Ketsuppi kirjoitti...

Yks, mikä on kans kauheen helppo ja kiva on mojito. Ja vaikka meniskin pieleen, niin aina voi tehdä uuden.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hirveää on leipoa uudessa kodossa, sympatiani! Olen jo polttanut britakakun sekä kaurakeksit, saa nähdä mitä seuraavaksi uskallan kokeilla.