torstai 20. joulukuuta 2012

vuoden pakolliset joulukarkit

askartelin myös pikkuruiset ballotinit suklaille


Ruisleivän lisäksi toinen lahjus mitä tehtailin oli aika perinteiset tryffelit. Kummassakin pohjalla oli valkosuklaata mutta toinen maustettu 100% tummallasuklaalla ja toisen kerma tonkapavulla ja mesiangervolla. Valkoisensuklaan maustamisen tosi tummalla suklaalla olen keksinyt ihan itse(no en usko tohon kyllä itsekään mutta en ole koskaan nähnyt missään vastaavaa ohjetta), periaatteessahan siitä tulee sillon maitosuklaata mutta ei siltikään. Tässä ohjeessa on jo vähän liikaa tummaa mutta pieni määrä tummaa suklaata tekee tryffelistä maitokahvin tai toffeisen makusen vähän suklaasta riippuen. Valrhonan uudessa Dulcey suklaassa on vähän samaa makua. Tummat tryffelit on pyöritetty kaakaojauheessa, kaakaona kannattaa käyttää jotain hyvää kaakaota, Van Houttenit ja Pirkka-kaakaot on tarkotettu lähinnä kermavaahdon värjäämiseen.

Enhän mä muuten mitään tämmösiä lahjoja tekisi mutta lahjojen saajat kehuu mua sitte Facebookissa ja linkittää tänne. Jaana ja Soppa-Hanna saivat herkuja kun oltiin sushilla, Jaanalta sain sinappia ja Hannalta suklaamakkuria. Jippii!

esimerkki hyvästä kaakaosta


mesiangervoja ja riisikrokanttia


paketointiin on käytetty aina hyvää maalarinteippiä, se toimii niin paketointiin kun taiteiluunkin


tummallasuklaalla maustettu valkosuklaatryffeli suolalla
130 g velkosuklaata 35 % (Valrhona Ivoire)
20 g 100% tummaasuklaata (Menakao Madagascar 100%)
60 g kermaa
10 g hunajaa
17 g voita
suolankukkaa
kaakaojauhetta pinnalle

Punnaa kattilaan kerma ja hunaja ja kiehauta. Sekoita mukaan suklaat pienittynä, jos suklaat ei meinaa sulaa niin surauta pari kierrosta sauvasekottimella mutta sitä ei yleensä tarvitse tehdä kun huonon suklaan kanssa. Sekoita mukaan pehmennyt voi (ei sulatettu, voita ei saa koskaan sulattaa mihinkään!.. no paitsi voisulaan, mutta ei siis leivontaan). Kaada massa rasvasin astiaan jos leikkaat siitä paloja niiku minä tai anna vaikka jähmettyä kattilaan jos pyörität palloja. Itse rasvasin pienen leivosrasian, kaadoin tryffelin siihen ja sirottelin suolaa päälle. Anna massan jähmettyä yön yli jääkaapissa ja pyörittele palloiksi, leikkaa tai pyöritä vaikka pötköksi josta leikkaat paloja. Pyörittele palat kaakaossa.

valmiina pakettiin

15 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kehuin ja linkitin. Teeksä mulle nyt possutaulun?

aleksi kirjoitti...

ai näinkö se nyt toimii? :)

Yaelian kirjoitti...

Onpa nättejä! Dulcey on minuakin innoittanut muutamassa tryffelissä viime päivinä.

Jaana kirjoitti...

No niin toivon :-) (ja oisin kehunu noita joka tapauksessa, olivat ihan kipeen hyviä)

masuuu kirjoitti...

Oletko sä löytänyt jostain päin Helsinkiä tota Valrhonan valkosuklaata? Oon tasan kerran törmännyt siihen aiemmin ja se oli Pariisissa.. Tahtoo tahtoo!

aleksi kirjoitti...

Sitä on Kämo galleriassa Valrhonan kaupassa.. Itseasiassa kolmea niiden valkosta ja montaa montaa muutakin suklaata

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Juu, toi Valrhonan kauppa on aarreaitta suklaan ystävälle.

Ja miten niin pakollisia ? Eikös muiden ilahduttaminen kuulu joulun riemuihin ?

Nimim. tehtailin eilen suklaalusikoita ja meinasi hermo mennä...

aleksi kirjoitti...

No samallalailla pakollisia kun se kevään parsaruoka ja syksyn sienipiiras :)

Anonyymi kirjoitti...

mistä sä hommaat tuota kaakao-jauhetta? tuollasta high-end-jauhetta siis.

aleksi kirjoitti...

tuo kaakao on Lasipalatsin Caffi kaupasta, tuolla ylempänä sanotussa Valrhonan kaupassa on niiden kaakaota ja Hakanimen kauppahallin Parhialalatakin luulisi saavan myös jotain

piipa kirjoitti...

Mielenkiintoissta , pitääpi kokeilla

Anonyymi kirjoitti...

ai niin tietty valrhonan kaupasta saa. pitää kokeilla lasipalatsia. kiitti!

Tusla kirjoitti...

Kiitti kaakaojauhevinkistä. Ero tavan ruokakauppakaakaojauheisiin oli aika häkellyttävän suuri. Melkein aloin kauhomaan sitä suoraan purkista...

Yaelian kirjoitti...

Dulcey on mahtava innostaja
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/12/erittain-onnistunut-blondi.html

inni kirjoitti...

Kämpin (eli nyk. Galleria Esplanad... Jjjooo.) Valrhona muuten lopettaa nyt vuoden loppuun, ovat vikaa päivää auki maanantaina. Harmi muuten, mutta: siellä on nyt kaikki -40%! Ei paskempi diili. Tänään ainakin oli vielä hyvin kamaa jäljellä, saa nähdä kuinka on viikonlopun jälkeen.