askartelin myös pikkuruiset ballotinit suklaille
Ruisleivän lisäksi toinen lahjus mitä tehtailin oli aika perinteiset tryffelit. Kummassakin pohjalla oli valkosuklaata mutta toinen maustettu 100% tummallasuklaalla ja toisen kerma tonkapavulla ja mesiangervolla. Valkoisensuklaan maustamisen tosi tummalla suklaalla olen keksinyt ihan itse(no en usko tohon kyllä itsekään mutta en ole koskaan nähnyt missään vastaavaa ohjetta), periaatteessahan siitä tulee sillon maitosuklaata mutta ei siltikään. Tässä ohjeessa on jo vähän liikaa tummaa mutta pieni määrä tummaa suklaata tekee tryffelistä maitokahvin tai toffeisen makusen vähän suklaasta riippuen. Valrhonan uudessa Dulcey suklaassa on vähän samaa makua. Tummat tryffelit on pyöritetty kaakaojauheessa, kaakaona kannattaa käyttää jotain hyvää kaakaota, Van Houttenit ja Pirkka-kaakaot on tarkotettu lähinnä kermavaahdon värjäämiseen.
Enhän mä muuten mitään tämmösiä lahjoja tekisi mutta lahjojen saajat kehuu mua sitte Facebookissa ja linkittää tänne. Jaana ja Soppa-Hanna saivat herkuja kun oltiin sushilla, Jaanalta sain sinappia ja Hannalta suklaamakkuria. Jippii!
esimerkki hyvästä kaakaosta
mesiangervoja ja riisikrokanttia
paketointiin on käytetty aina hyvää maalarinteippiä, se toimii niin paketointiin kun taiteiluunkin
tummallasuklaalla maustettu valkosuklaatryffeli suolalla
130 g velkosuklaata 35 % (Valrhona Ivoire)
20 g 100% tummaasuklaata (Menakao Madagascar 100%)
60 g kermaa
10 g hunajaa
17 g voita
suolankukkaa
kaakaojauhetta pinnalle
Punnaa kattilaan kerma ja hunaja ja kiehauta. Sekoita mukaan suklaat pienittynä, jos suklaat ei meinaa sulaa niin surauta pari kierrosta sauvasekottimella mutta sitä ei yleensä tarvitse tehdä kun huonon suklaan kanssa. Sekoita mukaan pehmennyt voi (ei sulatettu, voita ei saa koskaan sulattaa mihinkään!.. no paitsi voisulaan, mutta ei siis leivontaan). Kaada massa rasvasin astiaan jos leikkaat siitä paloja niiku minä tai anna vaikka jähmettyä kattilaan jos pyörität palloja. Itse rasvasin pienen leivosrasian, kaadoin tryffelin siihen ja sirottelin suolaa päälle. Anna massan jähmettyä yön yli jääkaapissa ja pyörittele palloiksi, leikkaa tai pyöritä vaikka pötköksi josta leikkaat paloja. Pyörittele palat kaakaossa.
valmiina pakettiin
15 kommenttia:
Kehuin ja linkitin. Teeksä mulle nyt possutaulun?
ai näinkö se nyt toimii? :)
Onpa nättejä! Dulcey on minuakin innoittanut muutamassa tryffelissä viime päivinä.
No niin toivon :-) (ja oisin kehunu noita joka tapauksessa, olivat ihan kipeen hyviä)
Oletko sä löytänyt jostain päin Helsinkiä tota Valrhonan valkosuklaata? Oon tasan kerran törmännyt siihen aiemmin ja se oli Pariisissa.. Tahtoo tahtoo!
Sitä on Kämo galleriassa Valrhonan kaupassa.. Itseasiassa kolmea niiden valkosta ja montaa montaa muutakin suklaata
Juu, toi Valrhonan kauppa on aarreaitta suklaan ystävälle.
Ja miten niin pakollisia ? Eikös muiden ilahduttaminen kuulu joulun riemuihin ?
Nimim. tehtailin eilen suklaalusikoita ja meinasi hermo mennä...
No samallalailla pakollisia kun se kevään parsaruoka ja syksyn sienipiiras :)
mistä sä hommaat tuota kaakao-jauhetta? tuollasta high-end-jauhetta siis.
tuo kaakao on Lasipalatsin Caffi kaupasta, tuolla ylempänä sanotussa Valrhonan kaupassa on niiden kaakaota ja Hakanimen kauppahallin Parhialalatakin luulisi saavan myös jotain
Mielenkiintoissta , pitääpi kokeilla
ai niin tietty valrhonan kaupasta saa. pitää kokeilla lasipalatsia. kiitti!
Kiitti kaakaojauhevinkistä. Ero tavan ruokakauppakaakaojauheisiin oli aika häkellyttävän suuri. Melkein aloin kauhomaan sitä suoraan purkista...
Dulcey on mahtava innostaja
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/12/erittain-onnistunut-blondi.html
Kämpin (eli nyk. Galleria Esplanad... Jjjooo.) Valrhona muuten lopettaa nyt vuoden loppuun, ovat vikaa päivää auki maanantaina. Harmi muuten, mutta: siellä on nyt kaikki -40%! Ei paskempi diili. Tänään ainakin oli vielä hyvin kamaa jäljellä, saa nähdä kuinka on viikonlopun jälkeen.
Lähetä kommentti