torstai 13. joulukuuta 2012

"tein vuorellisen leipiä t. aleksi"

#1 ciabatta ruisjuurella 


Jotain suurta tapahtui, tein samana iltana kolme leipää samaan aikaan ihan ilman syytä. Nyt tota känttyä on joka paikassa. Yksi ruisleipä päätyi ennakkojoulutuliaslahjaksi kun oltiin tuolla kaupungeilla lounassushilla ja kakkukahveilla. Oli kuulemma niin hyvää että nyt saan sitte tehdä limppua koko suvulle, kavereille ja niiden kissoille. Ja ehkä teen parille blogitoverillekin. Ruisleivässä on mallasta ja siirappia eli se on tosi jees. Kysykää vaikka käsimallilta, tosi jees. Muina leipinä on ruisjuurella nostettu ciabatta (ei niin jees) ja sisäänleivottu sama tarte flambée kun eilen. Huomasin vaan että juusto oli jäänyt pöydälle kun pitsapökäleet oli jo uunissa, ihan jees, sipulit on kivoja kavereita. Pötköt oli tarkotettu evääksi upealle retkelle Sörkkaan ja sinne päin rannoille Kalasataman ja Arabian väliin teollisuusalueelle mutta ei tossa ilmassa jaksa retkeillä kun taksilla.

reiässä riittää


 #2 tulitorttua


#3 joka tytön unelmalahja, herkkuruislimppu, kyllä kelpaa ja silleen


5 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Oi miten upeita - ja noi reiät on kyllä superonnistuneet. Hyvin on kuplinut.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Voi Aleksi,
missä sinä leivoskelet noita herkullisia leipiäsi?
Jos vaikka lähelläkin?

oliko noihin leipiin reseptiä, ohjeita..

ihanaa Joulun odotusta sinulle♥

aleksi kirjoitti...

pizza homman on ohje tossa aiemmassa kirjotuksessa, chabattaan ei kai enää kun poistin sen ja ruisleivän ohje on perusruisleipä jossa on siirappia ja mallasta mutta se tulee vielä kyllä tänne :)

kotona leivon, Helsingissä

Tuuli kirjoitti...

Upeita leipiä! Ei muuten joululahja siitä juur parane, kuin itsetehty leipä. Tai, riippuu kyllä leipojasta, jos mä rupeisin, niin vois ystävät kaikota :-)

aleksi kirjoitti...

No yksi ei kaikonnut.. ens viikolla sen sitte näkee kaikkoaako muut :)