torstai 6. joulukuuta 2012

kolmas joululimppu

rusinat kuuluu joululeipään.. sanokoot kitisijät mitä vaan


Olin varmaan ala-asteella kun perustettiin eka bändi ja siitä lähtien niitä on perustettu varmaan kymmeniä, millon ihan vitsillä ja millon vakavissaan mutta koskaan ei ole saatu mitään tehtyä. Nykyään en juuri enää perustele bändejä vaan keksin niille vaan nimiä. Uusimman bändin nimi on dinosauerkraut. Muita bändejä on räp yhtye Mega påsse, mulkkuheviä soittava VandaForce ja tietty suurta suosiota nauttiva KingOffpop joka on melkeen tehnyt levynkin.

 logo on tärkeä osa


alinousseena rusinat lähtee


Joululimpusta piti tulla perus tummajoululimppu mutta tulikin kalpea pallero. No oikeen hyvältä se maistuu.

joululimppu
200 g vehnäjauhoja

150 g vettä
30 g siirappia
20 g ruisjauhoja
10 g hiivaa
5 g öljyä
5 g suolaa
2 g anista ja fenkolia

30-40 g rusinoita

Laita vesi, hiiva, siirappi ja ruisjauhot yhteen käymään puoleksi tunniksi, lisää loput aineet paitsi rusinat ja vaivaa kunnolla. Lisää rusinat myös. Nosta leipää noin tunti eli pidempään kun minä tein ja paista 225 asteisessa uunissa.

 joukko pako3 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ihan huippu bändinnimi tuo Dinosauerkraut - ihan jo kuulen korvissani, millaista musiikkia soittaa.

Noista rusinoista en ole sitten ihan varma... Meillä syödään tänä vuonna joulukuussa ihan vaan helposti tehtyä mallaslimppua, mutta siihen en rusinoita kyllä laita. Eikä se johdu vaan lasten kranttuilusta...

Anonyymi kirjoitti...

Pitäiskö vähän enemmän jauhoja? Rusinoita 100g?

Olen alkutaipaleella leivänteossa ja sellaisen havainnon tehnyt, että pitkä kylmäkohotus auttaa pitämään hedelmät taikinan sisässä.

aleksi kirjoitti...

no pitäis tosiaan.. en vaan muista kuinka paljoa.. 200 tai 210.. rusinoita varmaan 30-40.. hyvin oon taas kirjottanut :D

tossahan noi lähti karkuun kun nostin ihan liian vähän aikaa