maanantai 3. joulukuuta 2012

cyberavaruusvanukas are go!

alussa


Purkkeihin röynän ja aineksien säilömisessä on kivaa kun sitte on hauskoja purkkeja täynnä röynää ja erinäisiä aineksia. Purkkeihin yleensä tulee lastattua kuitenkin tavaraa mitä ei niin usein tarvitse ja siinä vaiheessa kun on neljä purnukkaa rivissä täynnä vaaleaa jauhetta niin ei enää muistakaan mitä tuli säilöttyä ja minne. Tähän Cocovin kilpailuun keksin ohjeen tossa lipaston päällä olevasta mysteeripurkista jossa on keltaista karkeaa jauhoa. Keltainen jauho on durum semolinaa eli aikalailla samaa kamaa kun mannasuurimot mutta lasivehnästä. Alunperin olin ajatellut tehdä Amerikkaisen hautajaispiirakan jossa olisi rusinoiden tilalla susimarjoja(goji! Goji!) mutta vaihdoinkin piirakanpohjan hassusti maustettuun semolinavanukkaaseen. Elviksempi versio siis siitä Äiteen ylioppilaat-nimisestä jälkkäristä jossa rusinat oli kersana hyviä mutta se punainen hapan kastike pahaa. LisäElviksenä päällä, sekä sielullisesti että ihan kirjaimellisesti kaakaorouhenougatine.

tarkotuksena olisi ollut että tossa päällä olisi ollut kastike


Tuon yläselitys on kursiivina koska Cocovin jutut ei tulleet mulle koskaan perille ja juttu ei siis enää päde(postin poika varmaan eksyi lumisateeseen). Tein jälkkärin silti koska eihän hyvää idistä voi hukkaan heittää mutta vaihdoin gojit karpaloihin, nehän maistuukin paremmilta, on nätimmän värisiä eikä Kiinalaisen lapsityövoiman kasvattamia(mutta luultavammin jonkun muun maan). Ja onhan ne myös superruokaa.

Nougatine jäi kyllä tekemättä

tästä pitää varmana tehdä myös jouluversio. joulumausteita ja rommirusinoita


"gojit"
kuivattuja marjoja
vettä
hunajaa
sitruunamehua

Anna marjojen liota vähässä vedessä puolisen tuntia. Kaada suurin osa vedestä pois niin että kattilan pohjalla on vain vähän vettä, lisää hunajaa ja sitruunamehua. Keittele vesi siirapiksi.

tahmean äitelät karpalot oli hyviä


puuro
n. 190 g nestettä, mulla puolet kermaa puolet vettä
kuivattu pikkukeppi mesiangervoa
30 g semolinaa/mannaasuurimoita/polentaa
20 g valkosuklaata
7 g hunajaa

Hullun määrän imee muuten nestettä tuo puuroaines. Laita päivää ennen tekohetkeä mesiangervo riutumaan kermaan. Kaikkea kermaa ei kannata käyttää vaan pikku määrä ja laimentaa maustettua jos se on liian tiukanmakusta, villikasveista ei koskaan tiedä. Keittele kaikkia aineita kattilassa kokoajan sekotellen pienellä tulella kunnes puuro on valmis.

Laita marjoja muotin pohjalle ja päälle puuroa. Laita päällä muovi ettei puuro kuoretu pohjasta. Anna jänkätä jääkaapissa ainakin yön yli. Valmiin jälkkärin päälle keittelin lisää marjoja samalla ohjeella koska pohjalla oli vähemmän siirappia kun olin ajatellut.. ja liian paksuksi keitin uudellakin kertaa mutta hyvää oli.

se on sitä cyperrakkautta


yksinäinen omegakarpalo 


Ei kommentteja: