tiistai 23. kesäkuuta 2009

ruislehti

jeps


Leivistä alkaa tulemaan jo parempia, tämä uusin jo kelpaa melkein kuvaan. Paisto onnistu tässä jo lähes, tällä kertaa vaan ite taikina ei. Kuvassakin näkyy miten leivän pintakin on kuivannut nousussa ja paistunut näyttää vähän puukotetulta tyynyltä. Yhdestä asiasta kun alkaa valittaa niin muutkin asiat alkaa ottamaan päähän, niinkun esim. kuvien laatu. Ihan kivoja kuvia on muuten tullut otettua mutta huomasin taas kerran ärsyttävän seikan kun on kaksi näyttöä koneessa. Kumpikin näyttää kuvat erilailla ja tietenkin kun toinen on hyvä niin toinen ei.. kumpaa uskoa?

Valitus sikseen! eihän sitä jaksa kukaan lukea, ohjeeseen:
ruislehti
350 g vettä
400 g vehnäjauhoa
100 g ruisjauhoa
10 g suolaa
ja 5 g kuivahiivaa tahi 10 oikiaa

Ei täsä muuta, kaikki sekaisin ja vaivataan hyväksi. Mulla ei oikeen hyväytynyt kun tuohon uuteen masiinaan pitää varmana tehdä suurempia taikinoita, nyt jää vähän koukuun vaan pyörimään. Levähdetään taikinan kanssa se tunti(esim. mikrossa) ja leivotaan nättejä päistään suikuloita pötköjä joita nostatetaan tunti tai kunnes tuntuu hyvältä. Päälle lehti-viillot. Paistetaan n. 25 minuuttia 210 uunissa.

onhan se vielä kalpeahko


Ihan pieni valitus vielä loppuun, jos uunista on muutenkin haittaa niin se vielä kaiken lisäksi savuaa. Oli pakko irrottaa palohälytin katosta kun ei sen edessä jaksanut enää löyhyttää pyyhettä. Toivottavasti paska ei vielä räjähdä.

2 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Minkälainen masiina sulla on? Mulla on nimittäin Kitchen Aidin kotiäitiversio joka vaan pyörittää taikinoita koukussa --> ei hyvä, ei ollenkaan. Tietty kondishommat se hoitaa hienosti, mutta pullat ja leivät pitää käsin vaivata.

aleksi kirjoitti...

kenwoodin chef.. eli vastaava kone. mutsillakin kun oon yrittänyt tehä niin kitchen aidiin vaan jää koukkuun kiinni..

alan kaipaamaan mun vanhaa philipsin rottanaa kohta.