torstai 23. helmikuuta 2012

suklaakarpaloleipää ja laboratoriohommia

ompa mulla iso käsi, leipäkin on nimittäin aika iso


Tänään on ollut suuria suunnitelmia, uudistaa vanha kunnon suklaaleipä, tehdä itse mozzarellaa ja tietty tehdä siitä sitte pizza. Leivästä tuli hyvä mitä nyt keksin taas koittaa paistaa sen väärin päin niin että se repeäsi oman avuin nätisti, ei onnistu koskaan. Pizzasta tuli mitä paras. Juustosta tuli mielenkiintoinen seikkailu, ei mozzarella mutta jotain joka muistutti paljon halloumia. Keittiöstä tuli sekava laboratio täynnä astioita kylmiä ja kuumia vesiä, heraa, nousevia taikinoita, likoavia karpaloita, sekoiluslusikoita, höyryäviä kattiloita ja lmäpömittareita. Oli siis mitä paras päivä ja uudet juustot on taas tulossa.

niiku kuvastakin näkyy, mozzarellaa tästä ei tullut vaan AIVO


leipä on sisältä hyvin kaunis


suklaaleipä on vähän kumma tuote, se ei selvästikään ole makea eikä mikään jälkkäri mutten tähän päälle mitään juustoa ja makkaraakaan alkaisi lastaamaan. Jos tästä vaikka tekisi hc-verion Elvis-leivästä?

pizza on kyllä jotenkin lääväsen näkönen, neljän juuston pekonipizza, huh


suklaakarpaloleipä
esitaikina
100 g vehnäjauhoja
75 g vettä
2 g hiivaa

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja anna sen käydä jääkaapissa yön yli tai päiväunien ajan.taikina

155 g vehnäjauhoja
100 g vettä
35 g suklaata
35 g kuivattuja karpaloita
12 g kaakaojauhetta
10 g voita
5 g suolaa
4 g hiivaa


Lisää kaikki aineet paitsi karpalot(liota karpaloita jos ne on kuivahtaneet) ja suklaa esitaikinaan ja vaivaa noin kymmenen minuuttia. Sekoita suklaa ja karpalot taikinaan mutta niiden ei tarvitse olla kovin tasaisesti. Laita taikina lepäämään öljyttyyn astiaan kolmeksi tunniksi, taittele taikina levon aikana kaksi tai kolme kertaa kasaan. Riivaa taikinasta löysähkö pallo ja nosta se vaikka korissa noin tunti, oma taikina nousi todella nopeasti esitaikinan ja levon takia.

pakollinen eläimellinen kuva


yllärinä pari valkosta, tosi yllättävää


leikattu juustomassa


3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mä tein kans juustoo viikonloppuna, piti tulla mozzaa mutta en löytänytkään juoksutinta, niin käytin vaan sitruunamehua. Tuli paneeria jossa oli aika hieno sitruunasoundi. Hyvvää!

Jaana L kirjoitti...

Ilona näyttää hippasen ryytyneeltä. Pitäiskö se se heittää pesukoneeseen - väli ?

aleksi kirjoitti...

minna: mä oon aina enne tehnyt noita jollain hapolla juoksutettuja paneer tyylisiä juttuja mutat nyt panostin ja käytin oikeaa juoksutinta, hapatin massoja ja ties mitä.. nyt on eka kova juusto kypsymässä, saas nähdä mitä käy :)

jaana: millos ilosta on tyttö tullut? mä luulen ettei sitä voi laittaa oikeen persukoneeseen koska se hajoaisi ihan paloiksi, se on vähän vanha ja raihnas