sunnuntai 12. helmikuuta 2012

kurpitsavoisämpylät

putkessa nousee nätisti


Runebergintorttumuoteille piti kekseä muutakin käyttöä ja kaapissa oli pari päivää sitte tehtyä kurpitsavoita(maapähkinävoita mutta kurpelon sisuksista) nopeastihan nämä keksii yhdistää. Hommassa vaan ei kaikki mennyt ihan kohdalleen kun keksin laittaa täytteeseen myös juustoa ja sokeria, kommnetti mausta oli lähinnä "ei tää pahaa ole mutta aika outoa". Nämä alumiiniset runkkuformut on vaan todella kevyitä ja kun taikina nousee innostuneesti pienessä tilassa niin se nostaa formunkin mukaan. Toisaalta se näyttää musta aika hassulta.

söpöjä jo nuotena


sämpylätaikina pari sämpylää
240 g vehnäjauhoja
160 g maitoa
10 g voita
7 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa

täytteiksi vaikka juustoa ja tomaattia soosia tai maapähkinävoita mutta ei kaikkea samaan

Vaivaa kaikia aineita koneella noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan levähtää noin tunti. Kaulaa taikina levyksi, levitä täytteet ja rullaa kun korvaria tekisi. Leikkaa pötköstä muotin pituisia paloja ja nosta pullia muoteissa noin tunti.

pohja


leikkasin pohjan pois että se pysyi pystyssä


hassut tatit


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskoja! Pitäähän formuille keksiä ympärivuotista käyttöä.

Asiasta toiseen, mietin sun kurpitsansiemenpaahtoleivän tekoa (http://vivaciabatta.blogspot.com/2011/10/kurpitsansiemen-paahtis.html). Onko tosta jääny suola pois?

aleksi kirjoitti...

hauskoja ne olikin mutta täyte oli kyllä lähinnä kummallinen

joo näyttää jääneen, 5 grammaa on hyvä määrä tuohonkin

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitti tiedosta! Jonku gramman sinne taikinaan suolaa laitoinkin. En oo aikaisemmin tajunnu paahtaa siemeniä taikinaan, niinhän se pitää tietty tehdä, maistuu 100 kertaa paremmalta. Ja pannulla räjähteleviä kurpitsansiemeniä on kiva seurata.