Kun Jason ja muut argonautit lähtivät Argolla matkaan yli juustoisten vesien, mukaan pakattiin ihan pirusti pekonia, miekkoja, jallua ja muita tuotteita joita tuntuu aina kaipaavana hyvällä seikkailulla. Kukaan ei lopulta löytänyt tai päässyt edes lähelle kultaista taljaa eikä Jason saanut Medeialta mutta kaikilla oli mitä hulvattominta! Jossain vaiheessa pojat ajoivat Argolla päin vihaista lohikäärmettä, koko purkki hajosi ja upposi(Argo kiroili kun tapettava koska olihan se kuitenkin puhuva laiva), Theseus hävisi jonnekin eikä hänestä kuulunut koskaan enää mitään ja muut vaan jäivät kellumaan juuston pinnalle. Siinä sitte oltiin kunnes kaikkia alkoi tympäsemään.
Hyvänä puolena kaikessa tässä sekoilussa oli se ettei Jason lopulta tavannut edes Medeiaa, hypännyt suhteen aikana muissa naisissa ja lopulta kuollut yksin jumalten vihan alla. Tai olihan se aika yksin muttei sentään Heran vihaama.
Tämä oli kai eka kerta tänä vuonna kun ostin mitään lihalihatuotteita kotiin, keksin viimevuoden lopulla että senkin lihan mitä käytän käyttö on täysin turhaa. En osaa käyttää lihaa missään tavallisissa ruuissa vaan ostan jotain makkaraa jota tulee sitte vaan syötyä liikaa kuin karkkia. Onneksi pekonia ei lasketa lihaksi vaan mausteeksi.
kuningas Aietes ihmettelee kuinka näin paskalla laivalla pääsi edes tänne saakka, ja paloinahan se jo on
pekonijuustovene
Vaikka olenkin juuston ystävä ja mielijuusto leivontaan yleensä on kohtuu vanha cheddar tai gorgonzola niin tämä on ehdottomasti tuotos joka kaipaa sitä kaikkein halvinta ja lääväsintä perusraastetta tai sitä leipomoiden mysteerijuustoa jota on juustosämpylänkin päällä. Juustoraasteen sentään maustin parmesaanilla, ei tässä nyt sentänä pellossa eletä.
poolish
180 g vettä
100 g vehnäjauhoja
10 h vehnälesettä.. hoo? eiku gee
4 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja anna liemen käydä pari tuntia.
taikina
150 g jauhoja
5 g suolaa
täytteeksi juustoraastetta johon on sekoitettu paistettu pekonia ja pippuria
Lisää aineet esitaikinaan ja vaivaa taikinaa koneella kahdeksan minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa pari tuntia. Jaa taikina kahtia ja pyöritte siitä kaksi pitkulaista leipää. Anna leipien noin tunti. Viillä leipä auki pituussuunnassa ja täytä viilto juustopeksumiksulla. Paista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti