Jos lidlistä tai leivonnasta lukee keskusteluja netistä usein lopulta törmää rakkauteen kohti Lidlin sämpyläjauhoja. Itse en valmiista jauhomikseistä pittaa, ne on musta ihan sama kun käyttää valmiiksi marinoituja lihoja tai "sekoita vain jauheliha"-pastakastikkeita, sellasilla ei hirveästi tule oloa että olisi itte tehnyt mitään. Sekotus sisältää 75 prosenttia vehnää ja loput kauraa, ruista ja ohraa ja vaikka ohra on vikana listassa niin se maistuu selvästi. Jauhot on todella hienoja(tuntuu käteen hienommilta kun Myllyn Parhaan puolikarkeat jauhot) eikä sisällä siemeniä eikä rouheita niikun sämpyläsekoitukset yleensä. Näillä jauhoilla ei paljoa kuitua sämpyläänsä saa jos sellasta hakee sillä tuossa vehnässäkin on enemmän, 3.8g/100g ja tässä 3g. Vitsikästä mutta nää on valkosempia kun vihatut valkoset jauhot.
Miksei itse voi korvata osaa jauhoista ohralla? Karkeammalla ohralla joka maistuu? Tämmösellä valmiilla tulee aina sama ja mulla ainakin on kaapissa muutenkin sitä ohraa.. ja nyt ylimääränen pussi jotain jota en tarvitse. Jos on pakko käyttää miksiä niin ostakaa edes suomalaista, vaikka Helsingin myllyltä.
Lidli sämpylä grammoitettuna ja pienennettynä yhteen patonkiin
195 g lidlin sämpylämixiä
125 g vettä
10 g öljyä
4 g sokeria
3 g suolaa
Ohje sanoo jokseenkin näin "Alusta taikina tasaiseksi, anna taikinan levätä 20 minuuttia, tee sämpylöiksi ja anna nousta 20 minuuttia pellillä, paista 200 asteissessa uunissa ". Älä tee noin.
3 kommenttia:
Miks ihmiset näitä hehkuttaa? Ei kai kukaan nyt minkään kuitujen takia :D Jos haluaa kuituja, kannattaa syödä esim. kasviksia.
Itse ostaisin kotimaisia jauhoja heti, jos löytäisin yhdenkin merkin tai laadun, josta en tulis kipeäksi. Voi kunpa joku selvittäis, mitä taikaa suomalaisissa jauhoissa on, jotain mystistä ja salamyhkäistä! Sitä saadaan kyllä odotella maailman tappiin asti.
jos se kipeys tuleekin juuri kuiduista jauhoissa? monille tulee varsinkin ihan tuoreesta ruisleivästä maha kipeäksi. koita jotain erikoisvehnää, ne on kanssa pelkkää ilmaa. kannattaa muistaa myös että osan ajan vuodesta suomalainenkin jauho on suurimmaksi osaksi ulkomailta..
ihmiset tuntuu tykkäävän noista kun niillä tulee niin muhkaita ja pehmeitä sämpylöitä ja varmaan myös koska ne olettaa että ne on terveellisempiä kun nimessä lukee sämpylä. muhkeus ja pehmeys tulee just tosta jauhon hienoudesta ja puhtaudesta.
Lähetä kommentti