tiistai 3. marraskuuta 2009

lukxuxk suklaat

sinä se


Mulla on pieni vajaus Amedein suklaiden testaamisesta vaikka niitä saa täältä kohtuu hyvin. Mutta yksi päivä olin jotain kiertämässä vanhaa kauppahallia ja siellä yhdellä myyjällä oli uusissa pakkauksissa aika hyvä valikoima niin piti ostaa. Amedei on varmaan kuuluisin tästä Chuaosta, suklaittensa kovista hinnoista ja Porcelanasta joka on kai kallein normilevy jota kaupasta saa. Chuaokaan ei ole halvimmasta päästä, levy nimittäin maksoi yli seittemän euroa mutta toisaalta sitä pidetään todella hyvänä suklaana(70% pitää parhaana). Chuoa suklaa on tehty Venezuelassa Chuaon laakson pavuista ja Amedeilla on tällä hetkellä yksinoikeudet laakson satoon.

täältä ne pavut tulee


Suklaaseen oli (liian) kovat odotukset kun mentiin heti maistamaan sitä kauppahallin tuulikaappiin. Ensimmäisenä oli vähän pettymys kun suklaa ei ollutkaan älyttömän hedelmäinen, suklainen ja niin hurja kun aina saa lukea. Ei tähän silti rahat hukkaan mennyt, varmaan pelkän hienon pahvipakentinkin tekoon menee jo yhden halpis levyn hinta. Alku yllätyksen ohi kun pääsi niin huomasi että suklaa on todellaan laadukasta ja hyvää mutta jotenkin hillittyä ja tyylikästä, siinä maistuu kuivatut marjat ja pieni happamus. Lopulta tässä on kuitenkin kaikki se mitä hyvältä suklaalta tahdonkin; pehmeän pehmeä koostumus, hapoinen hedelmäisyys ja pitkä loppumaku.

manjari


Kämpin uudesta Valrhona-kaupasta ostin viime retkellä tylsänä mieli suklaani Manjarin(ja pari konvehtia). Manjari on Madagasgarilaisista pavuista tehty ja sen takia maistuu hyvin hapokkaalta ja hedelmäiseltä.. juuri sellaiselta mistä eniten pidän. Seuraavaksi pitää testata niiden muut hedelmäiset suklaat(ja pari konvehtia) jos vaikka jostain niistä tulisi uusin mieli suklaa, tahdon löytää vahvemman.


oh michel


Cluizelin Grang noir 85% suklaan ostin ruokamessussuilta viinipuolelta jostain ranskan pönkitys kojulta. Cluizelin suklaat ja varsikin tämä on ihan eri maata noihin kahteen verrattuna, pitempään paahdettua ja "suklaisempaa" eli ei niin hedelmäistä mutta todellaa hyvää. Tässä maistuu vahvahti kaakao, kahvi ja jotenkin tupakkamainen maku. Näiden Infini Noir 100% olisi mukava maistaa.

ainoa kuva ruokamessuilta


Seuraavaksi voisin kirjottaa listan mistä näitä oikeen saa, herkkukaupat ja muut.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinun palkintopaketissa olleet pienet suklaapalat - kommentteja, kiitos! Luotan sinun makuusi enemmän, kuin niihin kolmeen jonoon kaupan irtosuklaatiskin edessä. Se on paremminkin sellaista emotionaalista ostamista, kuin panostusta laadun hakuun!? n-h

Anonyymi kirjoitti...

Kotimainen Kultasuklaa on aika 'rasvasen' makuista. Ideat kyllä hienoja kansainvälisien trendien mukailuja.

aleksi kirjoitti...

nh: valkonen niistä paloista oli paras.. mutta pidänkin pähkinöistä ja siinä oli pistaasia ja mantelia. tummien suklaiden ite suklaa oli sellanen vähän tylsä ja tavallinen, hauska se transferi pohjassa. chilisuklaasta en juuri pidä.. olen varmaan ainoita ihmisiä jotka ei pidä niiden sekottamisesta. toisaalta tossa se oli tehty varmaan parhaiten koskaan, ei ollut niin tulinen ja chilin muutkin maut maistu. kiitti noista, oli kiva koittaa :)

toinen anonyymi: musta ne on lähinnä mauttomia.. ja valkonen lähes pahaa. kansainväliset trendit ois musta plantaasisuklaat ja muut vastaavat, niitä noi ei seuraa.

Varpu kirjoitti...

Hei tää on ehkä paras blogi, mutta jotenkin aina kun löydän tän, niin parin päivän päästä kadotan tän kuukausiksi. Mut nyt löyty taas JEE!

aleksi kirjoitti...

muista varpu laittaa kirjamerkkejä joka paikkaan! kirjota vaikka pöytäänkin

Varpu kirjoitti...

No sittenhän se oliskin ihan -liian?- helppoa!

Yaelian kirjoitti...

Hienoja suklaateja olet maistellut!Mä olen ollut Venezuelassa asumisen aikana kerran kaakaofarmilla,mutta en muista olisko se ollut juuri tuo Chuaon alue.

Anonyymi kirjoitti...

..trendeinä ajatuksiin tuli ne figuurit, kuvat, vasarat ja hohtimet sitä rataa ja ne on kyllä maultaan ihan kammottavia.

aleksi kirjoitti...

toi chuaon aluehan on sellasta ettei sinne oikeen pääse kun veneellä.. siitä se kai johtuu kaakaon omalaatuisuuskin kun se on niin eristyksissä. mä oon nähnyt kaakaoplantaasin kuvissa :D

varpu: menishän siinä joo uudestaan löytämisen ilo kokonaan..

aleksi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tanja kirjoitti...

Mielenkiintoisia suklaita, ihan uteliaisuudesta voisi joskus kokeilla vaikka luultavasti en noista tykkääkään. Vai mikä se oli se tumma suklaa joka ei ole kitkerä? :)

Jään odottelemaan listaa herkkuputiikeista. ;)

aleksi kirjoitti...

tanja: toi manjari ei ole kitkerä mutta ehkä vähän kummalinen kun se on niin hedelmäinen ja hapokas.. mutta ihan paras :)