perjantai 27. marraskuuta 2009

madagascar, tuo suklaan kehto

manjari


Koska Madagascar on mahti kaakaon kotimaa niin tässä kaksi niiden suklaasta tehtyä tryffeliä. Madagascarista tulleet suklaat on kamalan hedelmäisiä yleensä ja happamahkoja, suklaissa maistuu paljon muukin kun pelkkä "suklainen" maku. Näissä olisi tarkoitus tosiaan käyttää sitä suklaata mitä oheessa lukee, muuten lopputulos on joku ihan muu. Ohjeista tulee aika pienet määrät n. 10-15 pikkupalluraa.


Manjari tryffeli
Manjari on varmaan mielisuklaani; todella hedelmäinen ja pitkään suussa maistuva. Voin suola ja sitruuna vaan suurentaa kaikkia makuja ja voi olla että tämä maistuu aika kummalta suuhun jos ei ole tottunut tämmöisiin. Manjari suklaassa on enemmän kaakaovoita kun tavallisessa kaupan suklaassa niinpä pallojen pyöritys voi olla hankalampaa koska suklaa sulaa helposti sormiin mutta silti on kovaa jos sen jähmettä jääkaapissa. Tämä tryffeli massa vielä juoksettuikin kun sekoitin aineet yhteen, sekin on kai korkeapi kaakaovoisten suklaiden ongelma. Jos suklaa menee ryynimäiseksi ja rasva selvästi eroaa niin massaa sekoittamalla se menee takaisin kasaan mutta sitä saa sekoittaa aika pitkäänkin.

Petris Maagascar


60 g Valrhonan Manjari suklaata
40 g kermaa
10 g voita
pari liurua sitruunan kuorta ihan pienenä
jotain muuta suklaata raasteena

kumpikin tryffeli tehdään ihan samoin
Kiehauta kerma ja sitruuna, odota että kerma vähän viilenee. Sekoita suklaat sekaan ja suklaiden sulattua sekoita massaan voi. kaada massa leivinpaperille ja anna jähmettyä, itse venyttelin leivinpaperilla masasta pötkön samaan kalliin kun vaikka joku kääretorttu rullattaisiin. Raasta toisesta(tahi samasta) suklaasta lastuja ja pieni ne veitsellä, laita lastut jääkaappiin etei ne sula heti kun niihin koskee. Muotoile palleroiksi ja pyörittele suklaalastuissa.

lidli


Lidli tryffeli
Lidlin Madagacar maitosuklaa maistui aikalailla musta fasun siniseltä mutta ilman rakeisuutta. Suklaassa oli myös kumma pohjaan palaneen maku, niinpä keksin sekoittaa siihen paljon valkosta suklaata. Lopputulos on vähän kun huoltoseman kahvi joka on niin pahaa että pitää laittaa paljon maitoa sekaan mutta se vielä vähän maistuu pohjalla silti. Tryffelit oli myös jotekin toffeemaisia mutta ehkä vähän liian äiteliä omaan makuun. Tätä pitää myös testata jollain paljon tummemmalla suklaalla.

40 g J. D. Gross Madagascar maitosuklaata
35 g (Lidlin)valkosuklaata
40 g kermaa
10 g voita
paahdettuja cashew pähkinöitä rouheena.. suolalla tai ilman

siellä kasvaa myös kolme puuta suklaan lisäksi5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kasvaa näemmä joku mäki siellä.

Yaelian kirjoitti...

Nyt tuli taas suklaahimo...

aleksi kirjoitti...

siellä kasvaa myös 70% maapallon kasvistosta ja eläimistöstä joista suurin osa vain siellä.. tai jotain sinne päin :)

aina on suklaan himo.. pitää varmaan mennä metsästää Amedein Madagascar jostain

Okriina kirjoitti...

Kiinnostavaa lukea noista eri alkuperää olevista suklaista!

aleksi kirjoitti...

alkuperä hommat on kiinostavia.. kannattaa koittaa, niissä on hämmmästyttäviä eroaja.. ja saman paikan pavuista eri firman tekeminäkin suklaa eroa täysin