torstai 19. marraskuuta 2009

typerä suklaa

oho.. tässä nää näyttää melkeen hyvltä


Tämän kertaisissa konvehdeissa meni pilalle varmaan noin kaikki ja hirveet määrät rahaa hukkaan. Tein hasselpähkinöistä giandujaa, "mantelimassaa" ja jotain nougatin tyylistä. Giandujan tekoa koitin kai kolmatta kertaa ja aina siitä tulee huonojen venäläisten konvehtien tyylistä, tunkkaista pahvilaatikon makuista kamaa. Pähkinämassasta tuli aluksi ihan hyvää ja mantelimassanomaista mutta sitte se alkoi jotenkin vuotamaan rasvaa ja hajoamaan, varmaan se pilasi osaksi temperoininkin niissä. Massoista tuli myös kokolailla vaan aika pahoja.

röpelö pinta


Temperointikin meni aivan metsään.. yleensä pari konvehtia onnistuu mutta nyt osan dippasin liian kylmänä ja rasva nousi pintaan. Toisista tuli ihme käärmeen nahkapintaisia ja oikeastaan hienoja mutta ei mun konvehdeissa. Hommaa osaksi haittasi kun en omista dippaus haarukkaa jonka takia noissa on tosi paksut "helmat". Aluksi hajosi myös mikro josta tuli keltaisia salamoita ja pauketta ja sulattelin suklaata vesihauteessa.. syytän sitä kaikesta :)

9 kommenttia:

May kirjoitti...

Oho täähän on kuin jännitystarina. Kyllä noi silti varmaan ainakin meidän perheessä syödyksi tulisivat.

Suklaasydän kirjoitti...

Onneksi minulla on ostettuna viiden kilon köntsä giandujaa niin ei tarvitse tuskailla. :) Joskus on kyllä sellaisia päiviä, että suklaan kanssa menee kaikki pieleen.

Jael kirjoitti...

No harmi! Minäkin olen joskus yrittänyt tehdä kotona giandujaa kun on niin hyvää mutta mullakin on kokeilut mennyt mönkään...

Elina kirjoitti...

Mä onnistuin ihan vahingossa pari päivää sitten tekemään suklaakakkuun kuorrutteen, joka jäi kiiltäväksi. Ei aavistustakaan miten tämä tapahtui, mutta niin siinä vain kävi :)

Unknown kirjoitti...

Gianduja ja muutkin, missä hassellpähkinä täytyy hienontaa ovat mielestäni tosi herkkä pähkinöiden laadulle. Valitettavasti kaikki kaupan olevat hasselit eivät ole ihan freeseimmästä päästä ja sitten on maku tosiaan jo tosi tunkkainen. Arvaan kyllä, että harmittaa!!

aleksi kirjoitti...

toi gianduja on tosi kumma koska siitä tulee rakeinen ja tunkkanen aina.. mutta toisesta massasta joka oli myös pähkinää ja suklaata muussina ei tullut.. tein sen muuten samoin mutta sekoitin sokerin vasta lopussa. ehkä pysyn vaan ganacheissa, ne on parempiakin.

tulihan ne syötyä, tietty! :) ei noi varsinaisesti niin pahoja olleet.. gianduja on kyllä edelleen käyttämättä.

Nelle kirjoitti...

mulla on suklaasta tänään ihan sama fiilis. Ehkä raportoin siitä myöhemmin. Grr!

Ebe kirjoitti...

No höh, joskus on vain tuollaisia päiviä. Älä sure, kyllä se siitä. Taas paremmalla onnella ensi kerralla. Laitatko osoitteesi sähköpostiini, olisi yksi juttu tulossa sinnepäin :D

Hanna Takala kirjoitti...

Ja uutta yritystä vaan kehiin, mahtavaa että raportoit epätäydellisetkin toiminnat.