tiistai 10. marraskuuta 2009

perunarieska

potut


Supersimpeleistä aineista superherkkua, ei ehkä superhelppo tehdä mutta silti. Perunarieska on tällä tyylillä on lähes pelkkää perunaa eikä ohjettakaan voi ihan tarkkaan laittaa koska perunat toimii aina eri tavoin. Rieskat on myös leivontatieteellisesti mielenkiintoisia koska ne nousee uunissa suuren vesi määränsä takia ja shokin joka koittaa kun laittaa kylmän taikinan tosi kuumaan uuniin. Olisi hyvä jos rieskat voisi paistaa uunissa kuumalla paistokivella mutta ei mullakaan sellasta ole.


Perunarieska neljä lättyä.
n. 200 g keitettyä pottua survottuna
n. 100 g vehnäjauhoja
n. 50 g niiden keittovettä
sopivasti suolaa

"taikina"


aineet sekoitetaan yhteen mömmöksi joka tarttuu joka paikkaan. Taikina laitetaan viilenemään jääkaappiin ja kuumennetaan uuni kuumalle. Uunipellille laitetaan neljä epämääräistä mönttiä taikinaa joiden päälle paljon jauhoja ja taputellaan kasat niin littaniksi kun voi. Paistetaan heti ja syödään myös heti.

ja sitte tein mörön kansa diskoo


3 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Tallaset perunarieskat on mun herkkuja kans.Koulussa kun keittiöllä tein kiertoilmauunissa ni sattu hauska ilmiö.Ne paisui ihan palloiks niinkun pitaleivät..

aleksi kirjoitti...

joo tällasethan pitäis tosiaan pistellä ettei palloudu.. mutta ei mulla ole koskaan niin noussut etten sitä sitten tohon kirjottanut.. ja musta ois aika hauskaa jos näistä tulis palloja :)

Anonyymi kirjoitti...

<3 hieno blogi.

ossi