sunnuntai 22. marraskuuta 2009

se oli se suklaafestari taas

tuntui ettei ollut paljoa jengiä mutta taisi olla sittenkin.


Suklaafestareilla kävin siis tänään tovereiden kanssa. Vähän jännitti että onko siellä mitään mielenkiintoista koska esillepanijalista oli suorastaan tylsä, ulkomaisista hyvistä suklaista lähinnä Valrhona paikalla. Festareilta puuttui kummasti suomalaisia pikku putiikkejakin ja suklaan teko krääsää jota myydään joka leivontanettikaupassa nykyään. Olin seuraamassa myös suklaan maistamisluentoa mutta se oli niin perusjuttuja että oli lähinnä tylsä.
Ostin yhden Chocovicin levyn ja pari Petris konvehtia(ai ai passion). Chocovic onkin ollut maistamislistalla jo ja ei siellä muuta laatusuklaata oikeen ollut edes myynnissä. Chocovic on Espanjalainen yli 120 vuotta vanha firma joka tekee jännää kolmen suklaan Origen ùnico linjaa joka sisältää kolme eri levyä. Jokainen levy on yhen alueen pavuista tehty(single origin), erikoisuutena joka levy yhdestä kolmesta kaakaon päälajikkeesta tehty, omani on Madagasgarista trinitario pavuista.

Kim's Chocolate on tuonut joka paikkaan ylikalliit ja keskinkertaiset konvehtinsa.


Chocolatier Mayran Henriikka tekee.. jotain


kaikkein pienimmälle Mayralle maistuu viini suklaa


Valrhonan Equinoxe pallurat. Meille ei kuulemma tarvinnut antaa käyntikorttejakaan koska ollaan jo kanta-asikkaita, seuraavaksi sitte saisi olla kanta-asikashinnatkin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin se Aleksi on, että aina hieman odotamme enemmän, kuin tajotaan ! Wanha Satama on paikkana mukava ja kävelymatkan päässä keskustasta. Mutta ! Se hinnoittelee itsensä ulon ja siksi niitä pieniä ei siellä useinkaan ole mukana. Voisin vaika veikata, että kävijämäärä ei yltänyt viime vuotisille tasoille. Terkkuja! nami-hiiri

Yaelian kirjoitti...

Hyvät kuvat ja olis ollut kiva olla tuolla.Anonyymi oikeassa siitä ,että Wanhassa Satamassa kauhean kallista olla esittelijänä mukana, olen itsekin järjestänyt siellä aikoinaan entisen duunipaikan näytejutut ja hintava paikka on. Mutta löysitpähän kuitenkin jotain hyvääkin suklaata tuolta...

Elsa kirjoitti...

1)Olikko sä mayrassa muuten töissä viime vuonna ku nimi kuulostaa tutulle.

2) oliko mövenpickin jädeä ilmaseksi

3) tuleeko fasulta joku iih-suklaauutuus mulle?

4) saiko vahlronan kaa kahviaki

5) oksensiko kukaan loppuillasta mun suklaafestaritapoja kunnioittaen.

ps. täällä on suklaapuoti joka tekee itte konvehtinsa oulussa.

aleksi kirjoitti...

1) oo
2) ei
3) ei tuu, samt lakkagourmet mömmöt kun koko vuoden on ollut esillä. kalaa suklaa kastikkeessa oli kyllä.
4) sai jos senjälkeen käveli kahvi kopille
5) ei

ps. tiiän, lähetä mulle joku. onko ne hyviä?

Linda kirjoitti...

Ehkä se ois vaan ollu parempi siellä lasipalatsissa ja vaikka vähän kalliimmalla hinnalla että porukkaa ois vähempi (kato oon opiskellu nyt kauppiksessa nii osaan sanoa että jos hinta nousee niin kiinnostus vähenee :P). Kun tuolla oli varmaan puolet vähemmän nähtävää nyt... Hengasin muutaman kokin kanssa siellä ja oli ihan hauska kattoa kilpailuja ja muuta ja sitten vaihtaa kuulumisia ph:n tyyppien kanssa, mutta suklaan osalta jäi kyllä aika köyhäksi kun vertaa odotuksiin.

Ootko muuten kattonu mitään kuvia sieltä ideaparkin kilpailuista? Aikamoista taas, sanoisin kuvista päätellen.

aleksi kirjoitti...

no toi 12e oli musta jo aika kallis, oisivat saneet iskeä mulle valrhonan manjari levyn kouraan heti ovella jos ois kalliimpaa ollut :)

ihan mukavaa siellä oli mutta jäi tosiaan vähän köyhäksi, jos homma jatkuu noin ja ens vuonna on pelkästään fasu ja jotain suklaa telegrammeja osallistujana niin pitää jo miettiä kandeeko mennä.

näin kyllä kilpailuiden kuvia, komeeta oli, kuvat vaan vähän pieniä. tulee vaan fiilis että pitää vaihtaa duunia että pääsee leipomaan jotain oikeaa ja hienoa

Linda kirjoitti...

Mä haluaisin että se suklaakisa ois muutakin kuin vaan jälkkäri. Kunnon suklaakisoissa tehtäis showpiecejä ja ehkä konvehteja ja ois paljon kivempaa kattoa sellasta kuin epämääräistä nyhjäystä yleisön edessä jälkkärien kanssa :). Fasun mukanaolohan tietty vaikuttaa tähän, mutta ois se silti kivaa.

Ja mä olin ehkä aika pettyny niihin ideaparkin joihinki taloihin. Siellä oli pari perustaloa mitkä näytti samalla kaavalla tehdyltä ja kakut oli peruskauraa mitä tehään myyntiin normistikin. Ph:n talosta tykkäsin tosi paljon, mutta niiden vihreä tee-patongit näytti aika villeiltä (mausta ei sitten voi sanoa mitään kun on vaan nähny kuvat). Ne ois kyllä ansainnu tulla tokaksi, mutta aina ei voi voittaa. Jos ois ite päässy kilpailemaan jonkun firman joukkueessa, oisin kyllä tehny kenkätalon piparista.