keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

tästä se lähtee

hyvästi pahamaailma!


Aika tehdä jotain historiallista ja osallistua kuukauden ruokahaasteeseen eikä edes leivällä. Minähän en yhtään pidä mistään hauskasta, kilpailuista, seurapeleistä, peleistä, aikalailla kaikesta jossa voin hävitä tai joudun tekemään jotain tai ihan muuten vaan silleen. Hauskinta on istua Tähtitorinmäellä ja seurata jos sataman kellossa näkyvä vedenkorkeus laskee tai nousee, siinä on sitä jotain! Tällä kertaa vaan skaban idea oli niin hauska; löydä kuitti ja tee sen kahdesta aineesta jotain jännää. Mun kuitissa oli leipäjuustoa, avocadoa, pippurikinkkua ja mikä tärkeitä Ilta-lehti.. ja pari banaanin makusta proteiinipatukkaa. Tästä päästään yksinkertasen yhtälön ja Ilta-sanomien kautta fish&chipsiin jotka on tietty tehty kinkkuun käärityistä juustopötkäleistä. FishEtChipsien ollessa kyseessä pelkkä Hesariin käärintä ei riitä vaan perään pitää laittaa desitolkulla mallasetikkaa, avocadoetikkaa tällä kertaa.

Jos viime kilpailu oli viimeisestä ateriasta niin tällä ateria jää oikeasti viimeiseksi jos santsaa pari kertaa. Onnellinen loppu, suu hymyssä ja paita rasvassa.

olisin kyllä tahtonut käyttää kaikki kuitin ostokset


se avocado


fish&chips kumijuustosta
1 Metrolehti
hyvä pala leipäjuustoa
halvinta ohuenohutta pippurikinkkua
6päkki pirkka olutta

dippausliete "kalalle"
220 g olutta
100 g jauhoa
2 keltuasta
20 g öljyä
suolaa
munan valkuaiset vaahdotettuna

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna muhia puolisen tuntia. Vaahtota valkuset ja kääntele mukaan.

Dippaa kalat jauhoon, sitten kuorimömmöön ja uppopaista.

valmiina uimaan


Vaikka kaikki onkin oppinut Iron Cheffistä että Japanileiset kokit koittaa onko öljy riittävän kuumaa sormella niin en suosittele sitä, se sattuu helvetisti, vettä sen sijaan voi testata ihan hyvin.

avocadoetikka
100 g etikkaa
puolikas avocado
pari töräystä wasabia
hunajaa hieman
ripaussuolaa

Muussaa avocado siivilän läpi etikkaan ja sekota muut aineet sekaan. Laita etikka pulloon ja sekota kunnolla, anna muhia pari päivää kylmässä. Tosi hyvää kaikessa.

Lopullisen tuotteen rakennus; revi siitä valitusta lehdestä aukea, lastaa päälle kalat, kallalle liikaa suolaa ja koko homman päälle ihan liikaa etikkaa. Avaa olut.

tähänkin käytettiin klassista leivonta tyyliä, kirjota ohje paperille ja seuraa sitä, ihan sama mitä tapahtuu


näin ruman ruuan on pakko olla terveellistä tai ainakin tosi hyvää


7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ei hullumpi "fish and chips" ;D
Noista tulee mieleen Venezuelan ajan herkkujani eli tequeños
http://foododelmundo.com/2010/07/03/tequenos/

Jaana kirjoitti...

Tässä on voittaja-ainesta :-D Onnea kisaan!

Venla kirjoitti...

Jaa, en tiedä olenko vain tyypillinen teini-iässä rypevä kaksimielinen pervohko neiti, vai tuleeko muillakin noista viimeisen kuvan pötkylöistä mieleen, tuota ehheh, jotain muuta kuin fish and chips... x)
Mutta jokatapauksessa tosiaan onnea kisaan :DD

En ole ennen tänne kommentoinutkaan, vaikka blogin vakituinen stalkkari olenkin. Plussaa erityisesti blogin mielenkiintoa ylläpitävästä kirjoitustyylistä :)

aleksi kirjoitti...

yaelian: näähän on myös hyvin lähellä niitä pakasteessa olevia mozzarellastiksejä. tollanen kovempaan taikinaan askarreltu juusto voisi olla melkeen parempaa.

jaana: jooh.. enpä tiiä kyllä :)


noh, ei näissä mitään pervoa ole :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi Aleksi. Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja löytänyt hervottoman monta hyvää reseptiä ja ideaa. Yksi kymysys olisi tässä vaiheessa: löytyykö tästä blogista mistään sellaista ideksiä, jonka avulla olisi helppo löytää nopeasti ja tarkasti tietty resepti. Siis jos esim. etsin ohjetta kaalipiirakkaan, jonka olet tehnyt joskus sata viikkoa sitten, miten löydän sen helpoiten ja nopeiten, jos en muista tarkalleen millä otsikolla ja koska olet sen täällä julkaissut? Terkkuja ja hyvää jatkoa lähettää Riikka

aleksi kirjoitti...

itte kun ole etsinyt jotain vahoja niin olen laittanut googleen vaan että "viva ciabatta kaalipiirakka". noi mun otsikot on niin tyhmiä ettei niistä usein ole mitään apua :)

Jaana kirjoitti...

Voitit kuittihaasteen, onneponnea :-)