torstai 1. maaliskuuta 2012

musta kakkuparaati

hyh sormenjälki tomussa


Tossa kun yksi päivä huomasin että ompa nättiä ja keväistä niin keksin tehdä persikkafinanciereja juhlan kunniaksi. Keltaista, mehukasta ja iloista. Kaupassa ei ollut tuoreita persikoita, ostin purkkia mutta vahingossa otinkin aprikooseja. Synkkyyttä. Kevät, pöh.


Tein vihasia synkkiä lakukakkuja.


täällä vilisee myrkkysammakkoja


musta musta laku financier
90 g pölysokeria
80 g ruskistettua voita(ruskista 100 g niin pääsee lähelle)
55 g mantelijauhoja
30 g vehnäjauhoja
3 valkuasta pehmeänä vaahtona
8 g lakritsiuutetta
8 g melassia
2 g vaniljasokeria
pikku himppu suolaa
himppu jauhettua anista


Vaahdota valkuaiset, ruskista voi ja sekoita siihen melassi. Sekoita ja siivilöi yhteen kaikki kuivat aineet. Taittele sekaan ruskistettu voi ja valkuiasvaahto. Lusikoi massa pieniin muotteihin ja paista 180 asteissa uunissa kymmenisen minuuttia.

sekottelin vähän liikaa varmaan tätä massaa, tuolla sisällä näkyy vähän tollasia pystysuuntasia onkaloita, kaikessa ei voi onnistua
Sain Vaasalta maistiaseksi Minihiilari karppileipää. Leipä on tällaseksi hassutteluksi hämmentävän hyvää, se saattaa johtua siitä ettei edes yritetty tehdä oikeaa leipää vaan paahtista. Kyllä tota mielummin syö kun turpaansa ottaa (joidenkin karppileipien kanssa näin ei ole) mutta en tollasta ostaisi, siitä huomaa että joku on "väärin" ja heti paahdettuna tuo oli jotenkin kuivaa ja vanhan oloista joka taitaa olla kaikkien karppileipien ongelma.

Minihiilarin reiät on Ilon mentäviä, se vaikeuttaa kummasti


2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Nyt on Ilo pahassa paikassa.

aleksi kirjoitti...

Ilo taitaa jatkossa pysyä kaukana tuollaisista