perjantai 9. maaliskuuta 2012

puolikas keskisuuri porkkana?

iltapalahommia


Mulla on ruokaohjeisiin vähän vaikea suhde, ruokablogit niinkun tämäkin perustuu ja kääriytyy ohjeen ympärille joka on koko postauksen selkäranka, toisaalta suurin osa ohjeista on musta täysin turhia. Tietenkin tarvisin ohjetta jos tahtoisin vääntää jonkun kohtuu autenttisen coq au vinen mutta sitte taas ohje pekonimakaroonilaatikolle, uunissa paahdetuille juureksille tai avocadosalaatille, kummassakin nimi on jo ohje, pekonia+makaroonia+laatikkoa. Lisäksi ruokaohjeet on niin epämääräsiä verrattuna leivontaohjeisiin että niistä saa vaan päänsärkyä, jos ohjeutetaan niin ohjeutetaan kunnolla, puolikas keskisuuri porkkana? Leivän leivontaan käytän kyllä aina ohjetta hieman kajahtaneella tavalla, kirjotan ensin tarkat grammamäärät paperille ja noudatan sitä pilkulleen.

leipäohjeet voisi hyvin olla malliin ciapatta: löysä vehnätaikina(tarkennetaan vesiprosentilla) 80%, (ja tarkentavalla käsittelullä johon ei tarvitse merkata selviöitä että laatikko pitää öljytä ja säilyttää kylmässä) anna levätä yön yli. Nousu, paisto, vaivaus ja lepoaikoja on myös aika turha kertoa jos ei ole erikoisjuttuja, vastaus on riittävästi ja riippuu uunista, kodin lämmöstä ja kuun asennosta.

Mutta kyllä jatkan silti tavallisilla ohjeilla sillä mitä ihmettä tänne pistäisin ilman ohjeita? Ehkä keskittyisin vaan Ilon seikkailublogiin.

vanha kunnon uppodikkelson, kasvispihvi ja kermassa tehtyä pinaattia, enää puuttuu parisuhde. tulee hassu olo kun illan kahden leivän tekoon menee koko päivä.


hunajapaahtoleipä
paahtistaikina löysällä esitaikinalla
30 g hunajaa per käntty

tai näin

esitaikina
160 g maitoa
100 g jauhoa
4 g hiivaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna käydä parituntia, jos käytät maitojauhetta niinkun minä niin laita tähän pelkkä vesi.

taikina
150 g jauhoa
30 g hunajaa jossa on ihan oikeasti maku
10 g voita
5 g suolaa
1 g hiivaa

Lisää kaikki aineet esitaikinaan ja vaivaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä puolituntia. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä niistä palloja, aseta pallot vuokaan kiinni toisiinsa ja anna nousta noin tunti.

rakennusaste


löysin tänään muuten ekan ötökän jauhopussista, yllättävää ettei aikasemmin. piirsin koko perheen koska se vaikutti vähän yksinäiseltä


1 kommentti:

Oi mutsi mutsi kirjoitti...

joo, se on varmaan sama kuin äitiblogissa on pakko pistää aina joku äitilapsiviittaus, ettei lukijat ala vittuileen et oliko tämä joku sisustusblogi :D