torstai 15. maaliskuuta 2012

pähkinät

siitä tuli tosi söpö


Vähän väsyttää. Tämän leivän tein kai jo toissa päivänä ja yleensä bloggaan tuoreempana, jos en kirjota heti niin jää helposti. Tämä on vaan niin hyvä ja hieno ettei voinut hukkaan heittää.


sisältä


esitaikina
120 g jauhoja
100 g vettä
1 g hiivaa

Sekota aineet yhteen ja anna käydä yön yli kylmässä.

taikina
130 g jauhoja
70 g vettä
45 g saksanpähkinöitä
15 g siirappia
10 g karkeita ruisjauhoja
5 g suolaa
3 g hiivaa

Lisää esitaikinaan kaikki aneet paitsi pähkinät ja vaivaa kymmneisen minuttia, lisää pähkinät ja sekoittele. Anna levätä pari tuntia öljytyssä astiassa ja littaa pari kertaa. Muotoile pitkulaiseksi leiväksi ja anna nousta tunti.

oi oi oi..


Nyt pitää kuunnella siiparappimusaa siirappiöleivän kanssa kun töissä lähti hammas ja mikä kamalista huomenna on sunnuntaivuoro.


iih!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi näyttää hyvältä, ja varmaan maistuukin! Mun asia oli kuitenkin tulla kyselemään, että tekisitkö jonkinlaisen suklaiden top3 tai top10 etc. postauksen tai mitä suklaata pitäisi jokaisen maistaa edes joskus, jos et semmoista ole vielä ehtinyt tehdä. Olis kiva!
e

aleksi kirjoitti...

se oli hyvä mutta ehkä vähän jotenkin kuiva..

toi suklaa postaus olisi kyllä hauska mutta hirveen laaja ja tulis vähän kalliiksikin jos alkaisin haalimaan suklaita siihen.

mutta näin pikana tähän mitä kannattaa musta ainakin koittaa, Michel Cluizelin 50% maito, Valrhonan vuosikerrat ja manjari, Amanolta varmaan kaikki, Amedein Chuao, Plaluksen le 100%