maanantai 5. maaliskuuta 2012

seuraava kirjain on sitte E412


Aprikoosit on jo hommattu ja muutkin aineet, kaapit on aina täynnä mantelia eri muodoissaan koska manteli on parasta mitä on, nyt on aika tehdä itse kakkunen. Mutta Hannan konnyaku(en muuten tiennut että siitä tehdään myös nuudeleita, aina oppii uutta) postaus muutti koko mun suunnitelmat, massiivistakin massiivisemman aasinsillan kautta. Konnyaku-massanhan pitää kasassa glukomannaani(E425) ja siitä tuli heti mieleen että noin viikko sitte ihmettelin valmista vaniljakreemiä joka oli lähinnä tärkkelyssiirappia ja selluloosaa(E460) joka on myös polysakkaridi. Kakkujen päälle mun oli muutenkin tarkotus keitellä joku siirappi aprikoosien purkkiliemestä mutta keksin yhdistää nämä, siirappia ei tarvitse keittää kasaan jos siihen lisää inverttisokeria eli tällä kertaa hunajaa ja sakeutusaineena guarkumin(E412.). Tähän valittiin guarkumi koska karrageenia(e407) en oikeen osaa käyttää ja on mulla tuolla tietty selluloosaakin mutta vain Hesarina ja se on täynnä niin huonoja uutia ettei siitä voi hyvää tulla. Koristegeelin voi varmaan myös keitellä ihan hyvin psylliumista tai ksantaanista mutta sitte pitää itse keksiä ohjeet(mutta sehän on hauskinta!), helpoin tapa on käyttää hyytelösokeria tai muuta pektiiniä(e440) mutta sen geeli on vähän erillaista. Itse kakunkin ohje muuttui päälysteen takia aikalailla.

Jos tuossa edellä oli pahoja virheitä niin mun kemia tiedoidoissa on merilehmän mentäviä reikiä mutta idea on oikein.

mömmöti


kesä on jo melkein ovella rakkaani pikku possuseni

90 g pölysokeria
80 g ruskistettua voita(ruskista 100 g niin pääsee lähelle)
55 g mantelijauhoja
35 g vehnäjauhoja
20 g hunajaa
10 g mantelilastua ja vähän koristeeksi päälle
3 valkuasta pehmeänä vaahtona
2 g vaniljasokeria
pikku himppu suolaa
410 g tölkki aprikoosin puolikkaita joista sopiva määrä luikeroita menee kakkujen koristeeksi, 90 g aprikoosia taikinaan ja liemeä kiilteeseen

Leikkaa aprikoosin puolikkaat kolmeen osaan ja paistele niihin vähän väriä pannulla ripauksen sokeria ja voi köntin kanssa. Sulata ja ruskista voi samalla pannulla ja sulata siihen hunaja. Sekoita ja siivilöi yhteen kaikki kuivat aineet. Valikoi aprikoosin paloista näteimmät koristeeksi kakkusten päälle ja pieni loput 90 g pienemmäksi, sekoita aprikoosit kuiviin aineisiin. Vaahdota valkuaiset. Taittele kuivisten sekaan ruskistettu voi ja valkuiasvaahto. Lusikoi massa pieniin muotteihin ja paista 180 asteissa uunissa pari minuuttia, asettele päälle aprikoosilohkot ja paista valmiiksi.

WHERE THE EVIL LURKS! (joka on muuten Prodigyn ekan sinkun nimi)


Ja nyt päästään molekyylikamaan kakut kyllä toimii ihan hyvin ilmankin.

koristegeeli
60 g sokerilietä aprikoori purkista
17 g hunajaa
5 g sitruunamehua
1 g noin guarkumia

Kiehauta liemi ja hunaja, lisää sekaan sitruuna ja anna jäähtyä, lisää jäähtyneeseen hyvin sekottaen guarkumi. Anna vähän jänkätä ja lätsyttele kakuille.

lentävä lautanen, lentomiehet ja niiden norsu, perus avaruussettiä siis


Jos tämä vaikutti jollekin liian korkea lentoselta ja hankalalta voin sanoa että jauhelihan paisto olisi mulle samaa hepreaa. Guarkumilla ja muulla olen tehnyt geelejä monta kertaa mutta en koskaan paistanut lihaa(oon nähnyt telkkarista, tiiän teoriassa kuinka se tehdään), se on musta hämmentävää, sekavaa ja hankalaa.

nakuna


3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Hepreaa?...lievä ilmaus....

piipari kirjoitti...

eiks se oo what evil lurks, sori.
.. IN THE HEARTS OF MEN.

aleksi kirjoitti...

oho, no niipä onkin.. oon aina ajatellut että se on where