tiistai 13. maaliskuuta 2012

suklaapähkinäbriossi joka ei onnistunut

näyttää lähinnä huonolta ruisleivältä, sellaselta jonka juuri tekee kyllä jotain mutta ei ihan mitä pitäisi


Välillä vähän ärsyttää kun ihmiset vouhkaa kun joku yksittäinen leipäohje on niin helppo verrattuna vaikka kaikki leivät kuitenkin tehdään aina lähes samoin, punnataan aineet, vaivataan ja nostetaan. Jotkut ohjeet voi olla kyllä huonoja, liian vähän vaivausta, suomennettu väärin, tai ohjeen keksijä ei vaan tajua mistään mitään tai vastaavia mutta yhtä vaikeita ne on. Ainoat jutut jotka on vaikeampia on jotkut ihme muotoilut ja viiltohommat ja jutut joissa on tosi löysä taikina.. ja tämä Bourke street bakeryn älykääpiömäinen briossi ohje. Tässä briossissa on niin paljon voita ja munaa että taikina vaahdottui vaivatessa ja muistuttaa enemmän kahvikakkua kun leipää, ainelista ja tekotapakin on kummallisia. Kunnon känttyseikkailu. Alkuperänen ei ole maustettu.

Ja ihan puihinhan tämä meni, rasva lötsähti heti ulos taikinasta kun pistin leivän uuniin.. ja pinta kuivasi ihan korpuksi vaikka paistoin lopulta kuumemmassa kun piti. Vähän tekisi mieli syyttää kaasu-uunia mutten kehtaa. Mielenkiintosta olisi tietää mikä tässä kusi, hurjan jännää!

ei suklaalla ja pähkinöillä pitäsi mennä huonosti


suklaapähkinäbriossi
kaikki aineet mahdollisimman kylminä! jauhot pakkaseen ja sitä rataa
195 g vehnäjauhoja
125 g voita
3 munaa
50 g paahdettuja ja vähän pienittyjä saksanpähkinöitä
30 g maitoa
40 g tummaa suklaata rouhittuna
15 g hienoa sokeria, sellasta siro juttua
10 g kaakaojauhetta
5 g hiivaa
5 g suolaa

Punnaa jauho pakkaseen. Paahda ja pieni pähkinät ja rouhi suklaa. Punnaa voi ja paloittele se sentin kuutioksi ja anna olla huoneen lämmössä. Sekoita kaikkia aineita paitsi voita, suklaata ja pähkinöitä koneella minuttia hitaalla tai pidempään jos ne ei mene sekaisin. Vaivaa nopeammalla vielä kolme minuuttia. Laske nopeutta ja lisäile voi osissa, lisää aina uusi osa kun entinen on kokonaan sekoittunut taikinaan. Lisää pähkinät ja suklaa. Laita taikina lepäämään öljyttyyn astiaan jääkaappiin tunniksi. Littaa taikina jauhotetulla pöydällä ja paketoi kun kirjekuori, pistä se takaisin kylmään tunniksi. Pakeitoi taikina uudestaan ja paista se 180 asteisessa uunissa vuuassa noin 40 minuttia.

ja vielä Amanolla! vanhentuneella mutta silti


2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Näyttää silti herkulliselta! Kiva kun joku muukin laittaa näitä epäonnistumisia blogiin, niistähän hyvän kokin tuntee, välillä menee metsään niin, että raikaa!

aleksi kirjoitti...

eikä näytä :) mutta tuli se syötyä ettei tuo pahaa ollut mutta ei varmaan ollenkaan mitä ohjeella piti saada aikaan