maanantai 6. helmikuuta 2012

keltaisessa leivässä

puukot, vihreä on uusi ja ihana


leivässä on pelkkiä keltaisia aineksia


viillot


maissihunajaleipä
240 g vehnäjauhoja
185 g vettä
30 g keltaista hienoa maissijauhoa (polentaa)
15 g seesaminsiemeniä
10 g hunajaa
7 g voita
5 g suolaa
3 g hiivaa

Liota siemenet ja maissijauho vedessä puolisen tuntia. Lisää loput aineet ja vaivaa koneella 10 minuuttia. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä anna taikinan lämmetä pöydällä noin tunti, muotoile patongeiksi ja nosta noin tunti.

tämän päivän nousijat


omatekenä cashewpähkinävoi, voi kun on hyvää


jälkkäriksi valkosuklaavadelmaleivosta


3 kommenttia:

meritähti kirjoitti...

siis toi leivospötkylä näyttää ihanalta mut et varmaan sitä ite tehny...?Jos hait kaupasta niin mistä tollasii saa?(Jos teit ite ei tarvi kertoo miten, kun ei onnistuis multa kuitenkaan.) terv. nimi."mullekans"

aleksi kirjoitti...

joo en ole ite tehnyt :) Se on Helsinkiläisen Frambois konditorian leivos, ihan uutuus. Ostin ton Stokkan herkusta mutta saattaa niitä muuallakin olla, varmaan niiden Munkkiniemen kahvilassa ainakin. Siellä oli muitakin kivoja :)

meritähti kirjoitti...

mä lähen stokkalle :)