takana uudet runkkuformut Quichen teko on tosi helppoa mutta onnistuminen tuntuu olevan tosi hankalaa. En tiedä uskaltaisinko tehdä quichea edes enää mihinkään muuhun kun itselleni päiväruuaksi koska koskaan ei tiedä millon piirakka onnistuu täysin. Ja sehän nolottaisi kun piiraasta tulisi huono(vaikka ei sitä kukaan muu ehkä edes huomaisi). Googlen
kuvahaullakin kun hakee niin vain jokusen täyte on hyytynyt niin kuin pitää.
Pohjan ohje on Bourke street bakery nimisstä kirjasta mutta lähes samaa kaikki tämmöset ohjeet on.
se kirjaparasta antia on piirakat Bourken suolanen piirakkapohjajota vähän yksinkertaistin ja nopeutin kun en ihan tajunnut mitä tossa alkuperäsessä sekoillaan200 g kylmää vehnäjauhoja
100 g kylmää voita
57 g kylmää vettä
5 g valkoviinietikkaa
1 g suolaa
täytteeksipaljon pinaattia, mun pikku vuokaan kolme kädellistä
valkosipulia
suolaa, pippuria
(fetaa jos tahtoo olla hauska)
juustoa päälle, tällä kertaa cheddaria
munamassa yhdelle munalle, tähän meni tupla ja vuoka on pieni70 g kermaa
50 g maitoa
muna
mausteita
siistit reunat tekee piiraasta aina herkullisemman Punnaa jauhot pakkaseen vähäksi aikaa. Punnaa loput aineet yhteen ja lisää jauhot. Ronki taikinasta tasainen massa sormin ja laita se lepäämään puoleksitoista tunniksi. Kaulaa taikinasta sopiva pala ja laita se takaisin vähäksi aikaa kylmään(tai et laita jos ei mahdu jääkaappiin niiku mulla). Kaulitse niin että littaat taikinan ohueksi et venytä sitä littanaksi, jos taikinaa venyttelee se pienenee paistaessa. Paistele valkosipulia ja lisää mukaan pinaatti, mausta ja anna jäähtyä, turha pilata pohjaa kuumalla täytteellä. Askartele taikinalevy piirasvuokaan, laita uuni 210 asteeseen ja vuoka taikinoineen takaisin jääkaappiin kunnes uuni on kuuma. Sekoittele munamassa. Lastaa vuorattuun jäähtynyt täyte, juusto ja munamassa. Paista kunnes massa ei enää lölly.
kohtuu hyväihastuttavia piiraitakävin taas sushilla ja tarjosin Jaanalle yhen PH7 konvehdin
1 kommentti:
Aaah, näyttää himottavan mehevältä!
Lähetä kommentti