sunnuntai 1. tammikuuta 2012

jossain vaiheessa

kalmari on kaveri


Välillä alan kerätä asiota ja juttuja. Blogissakin hyvin huomaa että joskus tuli osteltua robottileluja talo täyteen ja jossain vaiheessa koneella taisi olla musaa varmaan kymmeneltätuhannelta artistilta(no last.fmmän mukaan kuunneltuja on vaan 3735 eri bändiä). Koko leivonnan alottaminenkin oli jonkun sortin keräilyä leivonta ja ruoka nippelitiedosta. Nyt syksyllä aloin vahingossa keräämään sushi-ravintoloita. Jossain vaiheessa joulukuussa tajusin käyneeni noin kolmen kuukauden sisällä 17 eri paikassa sushilla(en kertaakaan ole käynyt samassa), ennen sitä kai kolme kertaa. Seikkailuillani huomasin että joka paikka tuntuu ostavan raaka-aineet samasta kaupasta koska paria paikkaa lukuun ottamatta ruoka on lähes samaa. Wasabia tuntuu olevan kahta brändiä, vihreän sinitarran näköstä(ja makuistakin) kovaa kamaa ja sitä toista joka ei muistuta muovailuvahaa. Ja Helsingissä on ihan älytön määrä sushipaikkoja.

Mikä on rakkaiden lukijoiden mieli sushimesta?
Mieli sushi noin muutenkin?
Missä mun pitää ehdottomasti käydä?
Ja tietty tärkein, mistä saa friikeimmät jutut? merimakkarasushi ois kova sana.

aika heikkoa mutta eroaapa muista


vanha kunnon muovailuvahawasabi!


wakame, lentokala ja polkupyöränkumi joka nimestään huolimatta on ihan hyvää


sushin välissä kävin kattomassa rekku raukan hautaa


ihan paras lohi, evööör


noista riisin munkkikaavuista en juurikaan pidä


nattoa ja merisiiliä, hyh


välipalaksi blini


rupusen näkönen mutta maukas


perus kamaa


Hyvää uutta vuotta kaikille! Pusi pusi. Hyvää 2012 syntymäpäivää maailma!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti en ole sushi-konossööri. Äskettäin tuli pistäydyttyä Tokyo 55:ssä ja siellä oli tarjolla mielenkiintoisen makuista lämmintä sushia. Myös heidän wasabinsa avasi kärsän tosi hyvin. Sekoittavat sen kuulema ihan itse.
Tero

Yaelian kirjoitti...

Ihanaa alkanutta vuotta ! Helsingin sushitilanne ei ole minulle mikään tuttu;viimeksi kävin kesällä Kampin keskuksen Darume Sushissa,jossa oli ihan siedettävä sushi. Täällä Tel Avivissa on enemmän sushipaikkoja per capita kuin missään muussa länsimaisessa kaupungissa mutta nykyään en enään kauheasti sushia syö kun yritän välttää riisiä.. Paras sushikokemukseni on Miamista,jossa kiinalaisess buffet-ravintolassa oli supertuoretta sushia nii paljon kuin napa sieti a 6.95 taalaa....

Paula kirjoitti...

Tamagonigiri on lemppari just nyt. Rice garden Hakaniemessä on ihan passeli.

Jaana kirjoitti...

Munkkikaapusushit ovat lohinigirien ohella mun lemppareita. Mistä tuota ihan parasta lohta saapi?

hinhonsh, hieno sanavahvistus!

meidän aleksi kirjoitti...

tero: en pidä itteänikään kovin conossyyrinä tässä vielä.. tuo tokyo55 on noita paikkoja joissa en ole käynytkään vielä, onko lämmin sushi kokonaan lämmin vai kalat vaan kuumia? kuulostaa vähän kummalta.

Yaelian: oon tuolla darumessa käynyt myös.. ja aika sama fiilis jäi, vai onko se daruma..

paula: joo siitä tykkään ittekin.. ricegardenin riisissä oli kyllä jotain hassua viimeksi.. oisko ollut liian irtonaista, en muista kun että jotain hassua oli :)

jaana: musta ne munkin kaavut maisutuu aina pakkaselta, liian lämmin pakkanen niin siellä kaavusssa on vettä, tuoreet vois olla kivoja kyllä. paras lohi oli munkkiniemessä sushi san nimisessä pikku paikassa, se paikka vaikutti kyllä siltä että se oli vahinko :)

Salla kirjoitti...

mua kiinnostais kuulla vähän laajempia arvosteluita kaikista noista seittemästätoista! tai edes semmosia hyväpaikka/huonopaikka-linjanvetoja.

meidän aleksi kirjoitti...

salla: se oli 17 kun aloin laskemaan, niitä on paljon enemmän :)
jätin ihan tarkotuksella nimet pois kun monesta en suoraan sanottuna osaa sanoa juuri mitään kun ne on niin samaa tai pelkeästään että riisi on vähän mautonta mutta gyosai, sumo ja krunikan zen sushi oli kaikki oikeen kivoja

Salla kirjoitti...

miten helevetisti stadissa nykyään sushimestoja oikein on! ei niitä seittemäätöista sillon ollu, ku muutin sieltä pari vuotta sitten. oon käyny vaan muutaman kerran sen jälkeen (neljästi: flow't ja pari koulutusta) enkä oo oikein kartalla. huh