sunnuntai 15. tammikuuta 2012

toinen maissileipä

haarukka


Ihan erilainen maissileipä. Leipä on Amerikkaisen Hi-Rise leipomon ohjeella väännetty leipä. Leipään tulisi sekä tuoretta maissia että maissijauhoa mutta jätin tuoreen pois kun ei mulla sellasta ollut. Maissijauhon löytäminen kaupasta oli hämmentävän vaikeaa, polentaa kyllä on joka kiskassa ja varmaan 5 erilaista suklaakakkumixiä mutta maissijauhoa oikeen ei. Jauho löytyi jostain hämeentien etnisestä parin muun erikoisemman jauhon kanssa. Jauho oli kyllä varmaan silti liian karkeaa ja tästä tuli vähän kuiva. Sitte menin pitsalle ja kaikilla oli kivaa.


Stokkalla on muuten uusia leivoksia.

näin rullataan leipä


Maissileipä
löysä esitaikina eli poolish
80 g jauhoa
80 g vettä
2 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna käydä pari tuntia


taikina
180 g vehnäjauhoja
80 g vettä
(50 g maissia)
40 g maissijauhoa
20 g hunajaa
10 g oliiviöljyä
7 g suolaa
1 muna

Lisää kaikki aineet esitaikinaan ja vaivaa kymmnen minuuttia, anna taikinan levätä kaksi tuntia. Ohjeessa luki että taikinasta tulee löysä ja tahmea mutta tämä oli jo liiottelua millanen tästä tuli niin luulen että punnitsin jotain väärin. Nosta tunti tai jääkaapissa yönyli.

väristä huomaa että on jotain erikoista meneillään


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hetkinen, maissijauhoa löytyy ihan varmana lähes jokaisen kaupan jauhohyllystä, mutta sieltä gluteenittomien jauhojen luota! Sieltä löytyy myös riisi-, soija- ja muita kummallisia jauhoja. :-)

meidän aleksi kirjoitti...

joo mä kyllä etin vähän heikosti mutta ainoa minkä löysin oli maissijauhon paikka tyhjänä, ei kyllä tullut mieleenkään kattoa gluteenittomalta hyllyltä. riisijauhoa taas tuntuu löytyvän joka paikasta, hassua

Riikka kirjoitti...

Siis löysä esitaikina eli poolish? Mistä lähtien esitaikina on ollut poolish eikä se härski esari? Että kysyn vaa.

aleksi kirjoitti...

hmm.. varmaan sillon kun tekee mieli elvistellä? :)
ohjeessa se oli tolla nimellä kun ei amerikkalaiset tiiä oikeita termejä niin se tuli myös tohon