sunnuntai 22. tammikuuta 2012

otetaan ilon ja onnin kanssa vähän kahvia ja perunaleivosta, kyllä kelpaa

ne on söpöt


Klassinen perunaleivos; kaikki konditorian roskat pöydiltä, kakkupohjien jämät pakastimesta, homeiset hillonpojat ja viime viikon voikreemit koneen pataan, rommia ja kaakaojauhetta mukaan, niisät on hienoston herkut tehty. Kotimenoissa tietty voi tehdä vetarin(joka tunnetaan kääretorttupohjana kai kotosalla) ja sekotella siihen pämppää, kaakaota ja vaikka niitä homeisia hillon pohjia. Tämä on muuten todella sotkusta puuhaa.

jos on huonoa rommia niin on parasta kaakaota jota kaupasta saa


vetari
2 munaa (120 g)
85 g sokeria
72 g jauhoja

Vatkaa munista ja sokerista jämäkkä vaahto, jos kotosalla sattuu olemaan liekinhetin eli tohotin niin kulhon kuumennus auttaa ja antaa hyvin fiiliksen. Vaahdon pitää tosiaan olla vaahtoa, hyvä puolituntia vaahdotusta ja lopputuloksen pitää olla kirkkaan valkeaa. Siivilöi jauho vaahtoon ja levitä massa pellille. Paista 270 asteissa uunissa valmiiksi.

missä se kahvi viipyy?


perunaleivokset
200 g kakkupohjia, sacherpohja on kingein
80 g rommia
50 g kaakaota
vähän suolaa jos on vetisen makunen massa
+ hilloa, suklaata, jämiä, vadelmahillo on aina hyvä

Perunalaivokset on kondistuotteena kumma että niihin ei ole ohjetta samaan tyyliin kun leivoksiin yleensä. Ylhäällä olevat määrät on vaan suuntaa antavia, viinaa kannattaa laittaa ensin liian vähän, vaikka rommin pitää maistua niin sen ei pidä maistua vahvasti alkoholilta. Sitte vaan mössätään ja mössätään kunnes homma tuntuu toimivan. Perunamassasta pyöritellään itse perunat, itse suosin konvehdin kokosia pikku söpöjä mutta kaupoissa on myynnissä yleensä isompia. Valmiit pallot voi pyöritellä kaakaossa tai kuivassa suklaakakkumurussa tai vaikka dipata suklaassa. Tällä kertaa (ja aina) pyöritin pallerot kaakaossa, tein pintaan kaksi "viiltoa" painamalla raapalla ja vielä tomusokeria päälle, kyllä kelpaa.

vaiheessaDee Deekin osaa perunan teon


3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Mitä? Perunaleivoksethan on sitten tehty samalla periaatteella (no, tuorejuustoa tai rommia, same difference) kuin nuo amerikkalaisten viime vuosien trendileivonnainen cakepops! Kaikkea oppii kun vanhaksi elää.....
Käyppä katsomassa muuten kun pahoinpitelin sun paahtoleipäreseptiä!

aleksi kirjoitti...

joo idea on hyvin sama.. kuulemma pätkiksetkin on jämäsuklaata samalla tavalla.

pitääkin heti katella mitä oot saanut aikaan

Heleen kirjoitti...

Näitä pitääkin kokeilla. Pakasteeseen unohtuu aina kakkupohjan jämiä projekteista, sitten ne jää käyttämättä.