tiistai 17. tammikuuta 2012

rommipikkarit

Take me to your leader!!!1!!


Ostin tossa Jan Hedhin 277 sortet kakor kirjan lähinnä mainiotten pikkuleipäohjeiden takia mutta on tuo täynnä kaikki muitakin hauskoja vanhahtavan tyylisiä leivonnaisia. Kirjan mahtavan oloinen raparperimazariini menee ainakin koittoon, mazariinipohja, mazariinimassaa, raparperikompottia ja koko homman päällä mantelistoisseli, kamoon! Kirja on ruotsiksi niiku nimestä voi fiksumpi jäbä jo arvatakin ja mä hyvin heikko ulkomaan kielessä. Mutta onneksi leivonnaiset ja varsinkin leipä tehdään aina samalla tavalla, kunhan aineet tietää ja numerot on luottevia ohjeet onnistuu vaikka Uruguaiksi.

No kirjan ekana ohjeena lähtee brandykranssit, Rommilla!

askarteluohjeet


rommikranssit
200 g vehnäjauhoa
110 g voita
25 g tomusokeria
10-15 g rommia (oikeaa rommia ei esanssia)

Sekoita kaikista aineist tasainen massa ja laita se muoviin kylmään pariksi tunniksi, jos taikina on tosi muruinen niin lisää vähän lisää brenkkua. Jaa möntti kolmeen 120 g palaan ja pötkötä ne vähän pidemmäksi, jaa pötköt kahdeksaan osaan(alkuperäisessä kymmeneen). Pistä palat vähäksi aikaa kylmään. Pötkötä paloista noin 20 senttiä pitkiksi pötköiksi ja askartele niistä kransseja. Arkarteluhomma on täysin älykääpiömiömäistä, tässä menee hermot ja aikaa ja silti rinkuloista tuli tosi rumia. Paista 200 asteissa uunissa noin 10 minuuttia kunnes piparit ottaa hentoa väriä. Anna jäähtyä.

rommia! ei pommia!Panasonic - ehkä lapsuuden tärkein bändi, siksi musta tuli tällanen


12 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Anteeksi, toi Negrita on ihan kamalaa :(, eikö muuta löytynyt?

aleksi kirjoitti...

mä pidän siitä ja se oli myös halvinta juomakelposta :)

se on leivontaan ostettu niin ei sillä juuri ole edes väliä kunhan maistuu rommilta.. ja ei ole sitä balticcia, se on kamalaa

Terhi kirjoitti...

Uuh, okei. Jos tykkää niin jees :)

Itse asiassa sekä leivonnassa että ruoanlaitossa ei voi käyttää sitä "millä ei ole väliä" koska kyllähän se maistuu oli viina mikä hyvänsä ja rommit vaan on nii-in erilaisia ;) mutta jokainen makunsa mukkaan!

aleksi kirjoitti...

no joo ei tietty mitä vaan voi käyttää.. tuossa on vahva maku niin se musta toimii, monet on niin mauttomia että ne on huonoja tämmöseen ja tylsiä muutenkin

Terhi kirjoitti...

Jep, Suomesta saa tasan muutamaa ok hyvää rommia....oi kun pääsis Karibialle!!

aleksi kirjoitti...

mitä ne susta on? Abletoniahan saa mutta se on ihan liian fiiniä tämmöseen ja "rommi"-fiilis vähän jää. täälä(hakaniemssäk) oli yksi baari jota piti caribialta kotoisin oleva tyyppi ja se toi ite rommit suomeen.. ne maistu kaikki lähinnä lasolilta ja myrkyltä :)

Leena kirjoitti...

Iltaa,
Bacardi on mun the rommi. Joku Havana clud, ihan baaa...
Mutta, mutta. Olihan minulla ihan kysyttävää tuosta ohjeesta. Siis, sopiikohan tuohon vaalea rommi vai onko tumma se juttu tuossa. Vaaleaa olisi, mutta tumman rommin takia pitäisi poiketa puotiin.

aleksi kirjoitti...

Enpä usko että valkonen tähän antais yhtään mitään.. Alkuperinhän tässä oli konjakkia. Vanilja sopisi kyllä

Yaelian kirjoitti...

Rommi on mun lempiviina(Venezuelassa tuli siihen ihastuttua)joten varmaan näistä tykkäisin.Tuntuuko yhtään rommin maku niissä? Tällä hetkellä kaapissa on Myer's rommia.

Tiu kirjoitti...

Oon ehkä ihan vähän rakastunut suhun (tai ainakin aivoihisi, silleen epäzombiemaisesti). Noin, pitipähän päästä sanomaan, nytpä voin nukkua yöni rauhassa.

aleksi kirjoitti...

jos on tollasia oloja niin lähetetään suoraan vaan mailia :)

Terhi kirjoitti...

Ite tykkään eniten Appleton Estaten rommeista, niitä vaan harvoin saa Suomesta. Captain Morgan on myös hyvä ja varsinkin Saksasta bongaamani vaalea kookosrommi, nami!
Montrealissa asuessani maistoin jotain superhyvää vaan en enää muista :(.

Makuasioitahan nämä on ja itse haluisin niin Karibialle rommien ääreen :).

Ja siis pakkohan tätä reseptiä on kokeilla, kiitos siis reseptistä.