lauantai 7. tammikuuta 2012

rakkaus on tortilla

suosin pelkkiä rehuja


En ole tainnut koskaan syödä sellasta varsinaista texmex "ruokaa" vaikka sillon tällön tulee ostettua tortilloja ja täytettyä niitä kaikella mitä kotoa löytyy. Natiasena kotona syötiin pottuja, makaronilaatikkoa ja muita suomiklasareita eikä tollasia valmishommia. Kun tuollaset ois luultavammin maistunut niin mulla ei ollut varaa syödä kun kaalia(yhdellä euron kaalilla tekee kahden kuun ruuat, kunnon pihtaamista! toisaalta se on vähän pakko jos vuokran jälkeen jää käteen 14 euroa koko kuuksi) ja sitte kun rahaa alko olemaan niin ei millään tehnyt mieli syödä ruokaa jonka joka osa tulee valmiina purkeista. Enkä usko jääneeni mistään paitsi.

kaulaushommia


Näiden tortillojen ohje on Helene Johanssonin Leipä-kirjasta mutta jätin suoraan leivinjauheen pois koska en nää sen käyttöön mitään syytä ja tietty pienensin ohjeen neljäsosaansa. Kirjassa lukee että tortilloja on ihan helppoa joka sinänäsä onkin totta mutta samalla tavalla kun vaikka baagelien kanssa, hirveä homma kaulia ja paistella pannulla yksitellen ja neljä onkin raja mitä tällasia jaksaa väkertää. Paistelussa tuli myös hankala ongelma eteen, kaulimiseen tarvitsee paljon jauhoa joka tietty syttyy palamaan pannulla ja koko talo oli ihan savussa.

toiselta puolelta ne on ihan palaneessa jauhossa


vehnätortillat 4kpl
150 g vehnäjauhoja
100 g vettä
10 g öljyä
5 g suolaa

Vaivaa kaikkia aineita koneella kymmenisen minuuttia. Jaa taikina neöjään osaan ja pyöritä palleroiksi, anna palleroiden levähtää pöydällä, niitä voi myös yrittää kaulia heti mutta sillon huomaa levon syyn. Kaulaa pallerot mahdollisimman lituskoiksi paljoa jauhoa käyttäen. Avaa ikkunat ja ota patteri pois palohälyttimestä. Paista letut hennosti öljytyllä pannulla, pannua on hyvä öljyillä lättysten välissä pullasudilla. Lettusten kannattaa antaa levähtää paiston jälkeen vielä puolisen tuntia niin ne on paljon maukkaampia.

juuretkin lähtee jo


siirappia ja maltaita, eikä yhtään hiivaa


1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Matalan budjetin kaalireseptisi kiinnostaisivat minua tavattomasti.