torstai 2. toukokuuta 2013

hauki on kala. patonki kevät

ajalla saa reikiä


Hyvän leivän tekeminen ei sinänsä ole sen vaikeampaa kun kun muunkaan, siihen vaan tarvitsee enemmän aikaa, paljon enemmän, sen pari päivää. Työtäkään hyvässä leivässä ei välttämättä ole paljoa, aiempana päivänä pitää vaan tietää että seuraavana  tulee töistä kotiin ja on aikaa antaa leivän levätä, nousta ja paistua. Kolme tuntia on liian vähän, tarvitaan enämmänkin viisi. Nyt ei ole ollut aikaa ja leivät onkin olleet vuokia ja pullia.



patongille päätyi hauki, jugurttia ja vuohenputken kanssa marinoitua sipulia


patonki
240 g vehnäjauhoja
180 g vettä
15 g ruisrouhetta
5 g öljyä
5 g suolaa
3 g hiivaa

Vaivaa kaikki aineet kunnolla yhteen koneella 10-15 minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa  jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä anna taikinan lämmetä pari tuntia nuoneen lämmössä. Jaa taikina kahteen osaan ja rulla ne löysiksi pötköiksi. Anna pötköjen levätä 15 minuuttia ja venytä pellille patongeiksi, nosta 45 minuuttia. Pötköt voi tietty myös rullata niikun patongit normaalisti ja viiltää. Paista kuumassa hyväksi.

ne pötköt odottamassa


öljytty sipuli


2 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Kiitos vielä vuohenputkisatsista, maistui erittäin hyvälle! Pitäisi varmaan itsekin kunnostautua ja lähteä saalisretkille.

aleksi kirjoitti...

no kannattaa lähteä, niiden ihan pienten aika alkaa kohta olla jo melkeen ohi mutta vähän isompia on ihan joka paikassa.. ja nokkoset on nyt hyviä