tästä se lähtee
yllätyksellistä mutta Suomenlinnassa kasvaa dinosauruksia
parsa
ottaa siideriä?
focaccia
250 g vehnäjauhoa
183 g vettä
5 g oliiviöljyä
5 g suolaa
2 g hiivaa
oliiviöljyä päälle ja mausteiksi suolaa ja rosmariinia tai melkeen mitä kivaa vaan
Vaivaa kaikkia aineita yhteen kunnolla ja pitkään, itse taisin vääntää Kenwooilla ainakin 20 minuttia ja jokunen lisä minuttia olisi ehkä ollut hyväksi. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa öljytyssä astiassa. Ota taikina lämpiämään aamulla pariksi tunniksi, littaa pellille ja nosta noin tunti. Töksi taikinalevyyn sormilla reikiä ja löträä päälle ihan liikaa oliiviöljyä ja mausteet. Paista leipä ja sudi kuuman leivän päälle vielä lisää öljyä.
paras paikka on se jossa on se nosturi
Piiraan pohjana oli tämä, sama pohja mitä käytän noin aina suolaisiin piiraisiin mutta se on vaan niin perushyvä.
perushyväpohja
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
3 g sokeria2 g suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti