perjantai 31. toukokuuta 2013

auringonsiemen

oikeesti kato nyt tätä, tarviiko enää ketään muuta?


Jossain vaiheessa päädymme aina siihen, siihän pieneen kulmaan että mitään ei voi enää tehdä, vaihtoehdot ovat tuo seinä tai tuo toinen tai lopettaa. Tai ei ja ollaan vaan, joki, eväät, rakas, linnut laulaa ja pörriäset ja se lohi joka hyppäsi vaikka kukaa muu ei nähnyt. Tai minä, joki, 10 kilometriä joka suuntaan, Stokkan Alkon halvin valkkari ja ne eväät ja se lohi jota en ehkä edes itse nähnyt. Helsinki-vantaalle laskeutuu taas lentokone, Silvolasta Tammistoon on lopulta pitkä matka kävellä.

burgerit maailman romanttisimmalla rannalla


kaura ja auringonsiemen
190 g vettä
50 g kaurahiutaleita
10 g auringonkukansiemeniä

Anna hiutaleiden liota, siihen menee kymmenisen minuttia.

230 g vehnäjauhoja
10 g hunajaa
15 g öljyä
10 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa aineita noin kymmenen minuuttia koneella ja anna taikinan levätä tunti. Jaa taikina seitsemään osaan, pyöritä paloista palloja. Laita yksi pallo keskelle ja muut sen ympärille kukan terälehdiksi, kukasta tulee mitä hauskin jos joka toisen terälehden pyörittelee vaikka kaurahiutaleissa. Nosta pellillä 45 -60 minuuttia ja paista.

jotain tämmostäja sit mä näin nää tosi karvaset lehmäteväinä meillä oli tosiaan purilaisia, savikka- ja hernepihveillä ja tsatsikilla


ennen retkeä Sasu Laukkosen raparperipalleroita kirjan julkkareissa(kirjasta kirjotan jotain jos keksin jotain sanottavaa)


toto ja veikkaus


3 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Ihania karvaisia lehmiä! Noi on parhaita! Mistä tuollaisia löytää?

aleksi kirjoitti...

Ne oli Haltialan tilalta, 67 bussilla pääset ihan ovelta.. Possuja menin kattomaan mutten nähnyt ja lampaistakin kuulin vaan äänen.. Oli myös pentulehmiä :)

Pilvi kirjoitti...

Höh! Ne lampaat oli siinä ladon takana ja siellä olis ollu vaikka kuinka monta pentulammasta! Possut hengas varmaan pahnoissa niinku silloin kun mä kävin viime viikolla.