tiistai 21. toukokuuta 2013

maitohorsma, peltokanankaali, polkupyörä ja pullo vanhaa tryffeliöljyä

eväitä


Tein retkelle mun kotiin leipää, aina ongelmia antaneen pane francesen ohjeella. Ja vielä kerran villikasveja, öljyttyä peltokanankaalia ja sitruunahapotettuja horsman tötsiä. Sieniä. Retki alkoi täältä ja päätyi Tammisaloon, yhteen Helsingin ainoista kaupunginosista jossa ei ole ollenkaan kauppaa, pelkkiä porvareita ja ja katumaastureita. Silti Tammisalon kolmas silta on hyvä, siihen liittyy muistoja.

Viuh ja vauh polkupyörällä sinne ja takasin.

pojat kuin tyynyt


pane francese
biga
140 g vehnäjauhoja
84 g vettä
3 g hiivaa

Vaivaa aineita kova taikina ja anna sen levätä öljytyssä astiassa kaksi tuntia, jos tahtoo parempaa leipää niin laita taikina yöksi jääkaappiin mutta leivän voi myös tehdä heti.

taikina
kaikki esitaikina
204 g vehnäjauhoja
147 g vettä
6 g suolaa

Palottele esitaina pieniksi paloiksi veteen ja anna liota vähän aikaa, lisää loput aineet ja vaivaa noin 12 minuuttia. Anna vaivatun tiakinan levätä öljytyssä (mieluitin neliön muotoisessa) astiassa 90 minuuttia. Kumoa taikina hyvin hellästi jauhotetulle pöydälle ja jaa sen kuuteen tai kahdeksaan sämpylään tai kahdeksi leiväksi. Anna leipien nousta hyvin jauhotetulla kankaalla 45 minuuttia ja paista alapuoli ylöspäin kauniiksi 250 asteisessa uunissa.

tarveaineet, sienet ja horsmakaprikset


oliiviöljyssä lillutettu keitettyä peltokanankaalia


1 kommentti:

Malitsu kirjoitti...

Täytyy pistää testaukseen tämä tai jokin muu villivihanneksia ja leipää yhdistelevä reseptisi. Vaikuttavat tosi herkullisilta vaikka eväsretkelle. Eikä melkein ollenkaan newagesekoilulta. ;)