sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Rikkaruoho elon yrttitarhassa / mä muistan viinin lämpöä luoneen

rapeat päät on kivoin kohta


Pitsan (ja muiden pitsanomaisten tuotteiden) kanssa huomaan aina miten ruma toi mun rissa onkaan, osa nautinnosta menee heti hukkaan kun pitsakkeen joutuu silputa rumalla työkalulla. Mutta Lauttasaaren rannassa oli joutsenia, uusia rumia taloja, parit piknikit, uusia tuttavuuksi villikasveissa, tyttöjä käsikädessä, kersoja liian korkealla ja horsmia.. paljon horsmia.

pohjalla juustoa ja päällä toista


horsmaa ja ihan liikaa valkosipulia perunarieskalla

perunapohja
140 g jauhoja
130 g oikeen kylmää vettä
20 g perunahiutaleita
5 g öljyä
2 g suolaa
1 g leivinjauhetta

marinoidut horsmat
pikku maitohorsmia
oliiviöljyä
etikkaa
raastettua valkosipulia
suolaa, pippuria
yrttejä, basilikaa, randelta löydettyä litulaukkaa ja ruohosipulia

pizzalle vielä juustoa, sulavaa ja jotain parmesaanin omaista (piave)

Sekoita horsmat marinoitumaan. Laita uunii kuumenemaan täysille. Sekoita pohjan aineet yhteen kun uuni on valmis, täytä pohja, alle juusto, päälle horsmat ja päälimmäiseksi marinointiöljy ja parmesaaninomainen. Paista pitsake heti ja sopivan valmiiksi.

kasveja


vähän enemmän rehuja ensi kerralla


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka
Sun sähköpostiosoite ei toimi, joten kysyn täältä
Teen tuota juurta vehnäjauhoista. Ei se oo kovaa. Kun seisoo sen 8 h on velliä ja erittäin kuplivaista. Mitä teen väärin?
Olen aiemmin tehnyt juurta ruisjauhoista, mutta leivästä tahtoo tulla aina makuuni liian hapanta, jopa kitkerää. Vehnä olis kiva. Rusinoilla aloitettu vaan happanee….
Riitta

aleksi kirjoitti...

Kyllä sn mailin pitäisi toimia..

Millä ohjeella teet sen juuren? Jos se on se amerikka tyylinen jossa on yhtä paljon vettä ja jauhoa niin siitä tulee ihan liejua, juuri on muutenkin tahmasempaa kun sen happamuus hajottaa sitkon siitä.

Jos se on erittäin kuplivaista teet kaiken oikein :)