sunnuntai 5. toukokuuta 2013

kyyhkyläiset

syömään!


Sihen tottuu, kunhan ei pese käsiä. Pienet nokkoset on nyt juuri ihan parhaimmillaan ja niitä on joka paikassa. Parin sentin nokkosia kun vain vähän ryöppää niin ne on siinä, kuin pienen pieniä parsoja. Niitä voi sitte vaikka laittaa salaattiin sellasenaan, tai tällä kertaa piirakkaan. Pieniä ei kannata verrata suoraan pinaatiin niinkun aina tehdään, paras osa niissä on varsi jota pinaatissa ei ole. Ja näköjään piirakan voi tehdä pieneen keraamiseen kulhoon jos varsinainen piirakkavuoka on karkuteillä.

Ne pienet pistää sitte tosi kovaa.

kaikki/yksi


 
0% mölö ei ehkä ole paras valinta


Keskarin eläinten hautausmaan kulmalla kasvaa sinivuokko ja Stadikalla maksaruoho


9 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Onhan pinaatissa varsi.

Mäkin tykkään nokkosesta!

aleksi kirjoitti...

on on :)
mutta nää ihan pentu nokkoset on pelkkää vartta, noi tuoksuu niin hyvältä kun ne keittää

Merituuli kirjoitti...

Ja on nättejäkin! Mut maksaruoho vie voiton villivihreitten lapsimissikilpailussa. Kuin pieniä ruusunnuppuja, totesi tytsykin yks päivä.

Minna kirjoitti...

Nyt on kyllä herkkuja luonnossa! Vuohenputketkin parhaimmillaan. Kannattaa muuten se nokkosten keitinvesi kaataa huonekasveille, tykkäävät kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin erottavani vuohenputken mutta entäs jos onkin jokin muu putki, koiranputki tms. Onko niissä myrkyllisiä lajeja?

aleksi kirjoitti...

Kaikkein vaarallisimmat just on putkia mutta näitä pikku vuohen putkia ei kyllä sekota mihinkään ja ne kasvaa aina laumana.. Vuohenputkien seassa voi kasvaa valkovuokkoja jotka kyllä nopeasti näyttää pieninä aika samallaisilta

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Aikasen hieno idea syödä nokkoset varsineen. Tuota pitääkin kokeilla.

terttu kirjoitti...

Joko etelässä kasvaa nokkoset? Mahtavaa! Terveisiä vaan Lapista. Just hyvä ohje - ja blogi!

aleksi kirjoitti...

Terttu,pieniänokkosia on jo ollut jonkun aikaa, ne on niin pieniä että niiden keräys on aika hommaa vaan