tiistai 28. toukokuuta 2013

villiyrttivoileipäkakku joka ei koskaan valmistunut

aamupala kahdelle


Mulla on ollut pakkottava tarve tehdä voileipäkakku, monestakin syystä. Vaikka syyt ehkä on moninaiset ei sillä mitään pakottavaa tarvetta ole ollut, kukaan ei ole kuollut eikä syntynyt, olisin vaan tahtonut ilostuttaa ja ilostuttaa itseäni keksimällä hienot koristukset. Täksi päiväksi olin saanut jo aineet hommattua, kalaa, kurkkua, tomaattia, jugurttia ja hapankermaa, ulkoa syötäviä kukkia ja minttua. Kakku jäi silti komponenteihin ilman lopullista kakkuuntumistaan. Näistä voi tehdä eväät.


aineksia


suolaheinävuoka
120 g jauhoa
100 g vettä
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia yön yli tai ainakin pari tuntia.

130 g jauhoa
50 g vettä
10 g hunajaa
20 g voita
8 g hiivaa
5 g suolaa
suolaheinää

Vaivaa kaikia aineita koneella noin 10 minuuttia, lisää lopussa pieneksi pilkottu suolaheinää. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja nousta vuuassa 45. Paista valmiiksi.

leipä voisi kaivata viiniä rinnalleen


tsatsiki
pihalta minttua
kovaa ja paksua jugurttia
liraus sitruunamehua (mulla oli vaansitruunahappoa niin laitoin sitä, ja hyvä vaan niin ei ohenna jugurttia)
raastettua valkosipulia
kurkkua ohuina suikaleina
mausteita

Pyörittele kurkun suikaleisiin mukaan karkeaa suolaa ja anna niiden valua jokun ainaa siivilässä. Leikka minttu ihan pieneksi ja sekota muiden aineiden kanssa jugurttiin. Anna seista jonkun aikaa kylmässä.


ruskea tahna on sen verran romanttista että se kaipasi kukkasia


tomaatteja ja mänty
pikkutomaatteja puolikkaina
mänyn kerkkän itse niitä kotia
oliiviöljyä
chilisoosia, itselle valiintui lähin purtilo eli valkosipuli Tabasco
ihan pikkuliraus hunajaa
etikkaa
suolaa ja rosmariinia

Pyrittele tomaatit suolassa ja kaada irronnut vesi pois, lisää mukaan rosmariinia ja paistaa noin 200 asteissa uunissa kunnes tomaatit on kurtturusinoita. Sekoita tomaatteihin muut aineet.

Sitte vaan asioista kerättäisiin kasaan akku jos siihen asti oltaisiin päästy, ehkä pienillä muutoksilla, nyt siitä tulisi aika sekametelisoppa ja lauantaipussikaaos. Tomaatit oli suuniteltu päälle, kalaa väliin ja tsatsiki jotekin seuraan.

aamupalan parasosa


Nyt kun tein tän kaiken niin tulee vähän mieleen että miksi? olihan se kivaa mutta 3,5 tuntia tuhraantui kahden leivän palan tekoon.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Siis dekonstruoitu voileipäkakku. Kiinnostavia ohjeita! Maistuiko suolaheinä leivässä? Ja noi pallukat taitaa olla männyn kukkia. Sain just vinkin männynkukka-sireeni-vuohenmaitojäätelöstä. Sireeniä odotellessa siis.

aleksi kirjoitti...

no enemmänkin kakku jonka konstruktointi jäi vähän puolitiehen :)

männynkukka jädeen taidetaan laittaa ihan sitä siitepölyä? noi pikku pallerot hassuja salaatyissa, pihkanmakusia pähkinöitä, vähän kun pinjansiemeniä olisi raakoina.

ja ei maistunut, sitä oli ihan liian vähän eikä tollaset oikeen maustu yleensäkään.

Unknown kirjoitti...

Niin kai se on suolaheinäkin aika herkkä. Mutta kyllä se oli kuulemma männynkukkaa. Kyseinen jädemestari on kyllä aika yrttinörtti .