tiistai 11. kesäkuuta 2013

matalin aita

eroottinen leipäkuva


Nyt vedetään niin peruspullalla kun voi, no plus juusto, ei esitaikinoita, ei juuria, pitkiä lepoja, mausteita, pähkinöitä, ihme aineita, liotuksia, autolyysejä, ei nousukoreja ja voikin oli loppu. Hyvin onnistuu näinkin ja oikeestaan mukava vääntää perussunnutaikänttyä. Matalimmasta kohdasta yli, tai melkeen ali.

juustoa
250 g jauhoja
165 g vettä
noin 40 g pieneksi kuutioksi leikattua emmentaalia tai vastaavaa
6 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa kunnon taikina kaikista aineita paitsi juustosta, lisää juusto vasta lopussa ettei se hajoa taikinaan. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja muotoile leiväksi, jauhota. Nosta 45 minuuttia, viillä nätiksi ja paista kuumassa uunissa.

 
juustot


leipä


isoja kuplia näin ei saa.. no en saa muutenkaan enää


7 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Kaunis on silti!

Voisitko nyt tehdä jonkun gluteenittoman leivän mulle jooko pliis? Saat vaihdossa vanhaksi menevää (no joo, puol vuotta sit ostettua..) Valrhonan Caraibea puoli kiloa. Houkuttelevaa eikö :) ?

aleksi kirjoitti...

voishan sitä yrittää.. en vaan oikein tiedä miten :)

http://vivaciabatta.blogspot.fi/2012/09/enkelipipari.html koita tota ohjetta, siitä luulisi jotain tulevan kun siinä ei sinänsä tarvi sitkoa

jenni kirjoitti...

Hyvalta nayttaa!

Loysin kauheet maarat villivalkosipulia taalta meilta Skotlannista ja nyt tarttis keksia kivoja kaytto tapoja. Tommosena villiyrttmiehena niin onko sulla kokemusta/ehdotuksia?

Jenni

aleksi kirjoitti...

Jenni: ihan tavallista mutta villiä valkosipulia? paahda uunissa tummaksi ja sekota voihin.. hmm.. hyvää leivän päällä :)

jenni kirjoitti...

No se on siis tata:

http://3.bp.blogspot.com/-9IW97Pc9vD8/UUsHRY7pmMI/AAAAAAAAAPI/XAObucNGrik/s1600/wild-garlic-flowers12.jpg

Noi lehdet kai on niita parhaita syotavia ja muuteskin jos jotain ruohoja alkaa taalla juurinensa repimaan niin vahintaankin paase tiilenpaita laskemaan :-D

aleksi kirjoitti...

joo karhunlaukka, en ole ikinä käyttänyt sitä mihinkään niin en oikeen edes tiedä, sitä ei oikeen täälä kasva.
Kai sitä vi käyttää niiku vaikka ruohosipulia? eli kaikkeen :)

jenni kirjoitti...

On vaan aika tujua tavaraa! Koko kamppa tuoksahti "hennosti" valkosiblalle , kun toin noi kasvit sisaan :-D Tarvii varmaan varovasti kokeilla vaikka salaatin joukkoon ekaks. Tai vaikka friteerata.