eroottinen leipäkuva
Nyt vedetään niin peruspullalla kun voi, no plus juusto, ei esitaikinoita, ei juuria, pitkiä lepoja, mausteita, pähkinöitä, ihme aineita, liotuksia, autolyysejä, ei nousukoreja ja voikin oli loppu. Hyvin onnistuu näinkin ja oikeestaan mukava vääntää perussunnutaikänttyä. Matalimmasta kohdasta yli, tai melkeen ali.
juustoa
250 g jauhoja
165 g vettä
noin 40 g pieneksi kuutioksi leikattua emmentaalia tai vastaavaa
6 g hiivaa
5 g suolaa
Vaivaa kunnon taikina kaikista aineita paitsi juustosta, lisää juusto vasta lopussa ettei se hajoa taikinaan. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja muotoile leiväksi, jauhota. Nosta 45 minuuttia, viillä nätiksi ja paista kuumassa uunissa.
juustot
leipä
isoja kuplia näin ei saa.. no en saa muutenkaan enää
7 kommenttia:
Kaunis on silti!
Voisitko nyt tehdä jonkun gluteenittoman leivän mulle jooko pliis? Saat vaihdossa vanhaksi menevää (no joo, puol vuotta sit ostettua..) Valrhonan Caraibea puoli kiloa. Houkuttelevaa eikö :) ?
voishan sitä yrittää.. en vaan oikein tiedä miten :)
http://vivaciabatta.blogspot.fi/2012/09/enkelipipari.html koita tota ohjetta, siitä luulisi jotain tulevan kun siinä ei sinänsä tarvi sitkoa
Hyvalta nayttaa!
Loysin kauheet maarat villivalkosipulia taalta meilta Skotlannista ja nyt tarttis keksia kivoja kaytto tapoja. Tommosena villiyrttmiehena niin onko sulla kokemusta/ehdotuksia?
Jenni
Jenni: ihan tavallista mutta villiä valkosipulia? paahda uunissa tummaksi ja sekota voihin.. hmm.. hyvää leivän päällä :)
No se on siis tata:
http://3.bp.blogspot.com/-9IW97Pc9vD8/UUsHRY7pmMI/AAAAAAAAAPI/XAObucNGrik/s1600/wild-garlic-flowers12.jpg
Noi lehdet kai on niita parhaita syotavia ja muuteskin jos jotain ruohoja alkaa taalla juurinensa repimaan niin vahintaankin paase tiilenpaita laskemaan :-D
joo karhunlaukka, en ole ikinä käyttänyt sitä mihinkään niin en oikeen edes tiedä, sitä ei oikeen täälä kasva.
Kai sitä vi käyttää niiku vaikka ruohosipulia? eli kaikkeen :)
On vaan aika tujua tavaraa! Koko kamppa tuoksahti "hennosti" valkosiblalle , kun toin noi kasvit sisaan :-D Tarvii varmaan varovasti kokeilla vaikka salaatin joukkoon ekaks. Tai vaikka friteerata.
Lähetä kommentti