maanantai 17. kesäkuuta 2013

juhannus mielessä


sisällä on nätti rullauksen muoto


Juhannusgrillailun testaus, hunajamarinoitu hodaripulla. Makea glaseeraus tekee sämpylästä melkein kuin bagelin. Makea glaseeraus tekee mustakin melkeen kun bagelin.


kuivattua rosmariinia
250 g jauhoa
150 g vettä
25 g oliiviöljyä
7 g hiivaa
5 g suolaa
n. 1 g kuivattua rosmariinia

leipien voiteluun saman verran sinappia ja hunajaa, pikku liraus öljyä, vettä ja ripaus suolaa, kiehautettuna.

Vaivaa kaikkia aineita yhteen 10-15 minuuttia. Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia (lähinnä sen takia kun lähdin ostamaan kebab pakastepizzaa yhtäkkisen pakotuksen pakottamana, en löytänyt) tai puolisen tuntia huoneen lämmössä. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi, anna pallojen levätä 10 minuuttia ja pötkötä pitkulaisiksi. Nosta leipiä 45 minuuttia, viillä ja voitele hunajasinappisotkulla, päälle voi vielä ripotella jotain jännää. Paista 225 asteissa uunissa ja voitele uudestaan paiston lopussa.



päälle ripoteltu jotain jännää


päällä on myös huonosti voideltu läikkä



2 kommenttia:

j. kirjoitti...

BATAATTEJA!

aleksi kirjoitti...

Mutta yritäpä näistä keittoa tehdä..