perjantai 14. kesäkuuta 2013

ja sit mä tein tän pullan

nousujohde


Mihi mun kesä on mennyt? Aurinkoa, kreisibailausta, puistoromantiikkaa, kaarnaveneitä ja satamaa, Vuosaaren vedenpuhdistamo ja Malminkartanon mäki, jädee? Huonoja keikkoja jotka ei kiinnosta ketää, pikkufestareita, perusromantiikkaa, puita joihin kiivetä, Molon terdee, Lautasaarta? Kesähommia? Hulluu mega kesäilyy, nahka palaa ja tukka lähtee? Fillarilla Porvooseen?.. No se tehtiin jo..

Tänään mun piti tehä meille päivälliseksi paahdettua briossia jonkä päällä ois nätisti grillattua takiasta ja uppomunaa mutta noi takiaset oli hirveitä, tein vaan briossin. Briossi voisi olla mahtava jos sen päälle lastaisi paistettuja persikoita ja jädeä, kohta on juhannus, pitää ideoida grillaushommia.

jäätiin ilman herkkuillallista! ihan tekee mieli muristabrioche
270 g jauhoja
130 maitoa
1 muna
60 g voita
30 g sokeria
15 g hiivaa
6 g suolaa
(4 g gluteenia)

päälle munaa ja vaikka seesaminsiemeniä


Vaivaa kaikkia aineita paitsi voita yhteen kymmenisen minuttia kunnes taikina alkaa olemaan jotenkin kasassa, lisää voi neljässäosassa. Vaivaa vielä toiset kymmenen minuuttia kun voi on sekottunut taikinaan. Anna taikinan levätä kylmässä tunti. Muotoile taikina vuokaan leiväksi tai pikkupulliksi, muotoulu kannattaa tehdä nopeasti ettei taikina sula ja lötsähdä ja jauhoa säästämättä. Nosta noin tunti kylmässä. Paista noin 200 asteissa uunissa valmiiksi, briossi saattaa vähän kiukutella kun sitä paistaa, pitää vaan seurata mitä tapahtuu ja muutella uunin lämpöä.

perunasalaattia villillä mintulla(tai ainakin se maistu mintulta), eri jees


vähän otti väriä liikaaEi kommentteja: