tiistai 2. lokakuuta 2012

vuoria, piirakka, pillejä ja viikinkejä

 ensin jälkkäri, sitte työt


Helsingin varmaan vanhin ihan oikea rakennelma on Vartiokylän linnavuori. Rakennelma, linna ja vuori on kaikki vähän liiottelua koska paikkahan on kallio Vartiokylänlahden päässä jolle on rakennettu valleja kivistä joskus nakkisotien aikaan. Täällä vuorella sitte Vartiokylän perusjuntti tähyili merelle ja hetti kiviä ja kepukoita pahisten niskaan. Jossain vaiheessa paljon myöhemmin venälaiset tekivät omia juoksuhautojaan ja hienon luolan vuorelle. Sitte vuorelle menin mikä, kaaduin perseelteni märällä kalliolla ja söin piirakkaa, oli oikeen kivaa.

 värikkäät leivät, vielä kansi päälle


Retkieväänä oli aika perustyyliin leipiä joissa oli välissä peksua ja salaattia, toisissa coleslaw tyylinen juttu lehtikaalista, ruusukaalista ja wakame-levästä(jota ostin nyt ekaa kertaa kun kuljin Soppa-Hannan perässä Vii Voanissa ja otin hyllyiltä kaiken saman kun se) ja toisissa etikassa liotettua punasipulia. Tällä kertaa retkellä oli myös jälkkärinä piirakka jonka söin kyllä ekana koska olen aikuinen ja saan tehä niin. Piirakassa oli täytteenä marja-aroniasta keitetty hilloke ja hunajalla ja mesiangervolla maustettua jugurttia. Tein hillon keittämällä aronian marjoja pienessä tipassa vettä ja sopivassa määrässä sokeria parikymmentä minuuttia kunnes neste muuttuu paksuksi siirapiksi. Piirakkaan laitoin pohjalle vähän jugurttia ja hilloa päälle ja paistoin kunnes pohja oli paistunut kunnolla.

linnaa


 
linnavuoressa on huisin jännä luola!


linna puskee hyvin kallioimarretta


 välillä vähän evästä


 hyvät grillireikä, vuoren uutta sisustusta


sitte löysin pillin


ja marjoja 


 ja lisää huiseja luolia


3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mä en ole koskaan tuolla ollut,joten kiitos vinkistä seuraavan kesän retkelle.Ja piirakka näyttää namilta!

Saara kirjoitti...

Inspiroivaa ja ihailtavaa, aiheuttaa kaihoa kotikulmille ja halua leipoa itsekin, pitää ehkä käydä keräämässä cittarin edestä ruusunmarjoja nyt kun ne on vielä punaisia eikä ruskeita. Ihan oikeesti, loistoblogi ja hauskat jutut. Nyt koska olen aikuinen valvon pitkään lukemassa ja syön mutakakkua sohvalla. Niin siistii.

aleksi kirjoitti...

yaelian: tuo on mainio retki kohde mutta vaikka matosaari laajasalossa vasta mahtava onkin, tuo on kuitenkin vain aika pieni kallio.

saara: se on niin siistii :)