sunnuntai 14. lokakuuta 2012

tämä on treffi-ilmotus

ompa hän nätti


Ostin kahden kilon kurpitsan joka ei olisi sinänsä kovinkaan iso mutta kun asuu yksin eikä mulla ole yhtään kavereita joille syöttäisin ton niin saan syödä varmaan kuukauden tota. Ensimmäisenä tein leivän jossa on paahdettua kurpitsaa ja sinihomejuustoa, paljon. Keksin nerokkaan idean pakastaa kurpitsan palaset ettei ne hajoa kun niitä sekottaa taikinaan, idea toimikin niin kauan kun ne oli jäässä mutta sulaessaan niistä tuli vielä lötkömpiä. Pakastushomma on kyllä todella hyvä juustojen kanssa. Seuraavaksi tulee tehtyä varmaan piirakka, lisää leipää ja kakkuakin ajattelin tehä ja tietty ihan vaan ruokaa.

Tuli muuten hienoin leipä pitkään aikaan!

valumat on hienot


 nätit kurpitsat


Paahda ensin kurpitsaa. Leikkaa kurpitsasta noin sentin kuutiota.

leipä sinihomejuustolla ja kurpitsalla
100 g vettä
90 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa

Sekoita esitaikina yhteen ja anna kuplia ainakin pari tuntia huoneen lämmössä tai mielummin yön yli jääkaapissa.

160 g vehnäjauhoja
75 g vettä
5 g suolaa
4 g hiivaa

sinihomejuustoa laitoin noin 60 grammaa ja kurpitsaa 80 grammaa mutta määrillä ei sinänsä ole kovin paljoa väliä koska aineita ei sekoteta taikinaan vaan ne on kokonaisina ylläreinä. Täytteitä kannatta laittaa niin paljon että tuntuu että niitä olisi liikaa mutta muistaa että taikinan käsittely on sen vaikeampaa mitä enemmän muruja siinä on.

 täytteet


 pallona nousemassa


Lisää kaikki aineet paitsi täytteet esitaikinaan ja vaivaa kunnolla kymmenisen minuuttia. Anna taikinan levähtää pari minuttia ja ja levitä se pöydälle. Laita kolmasosa täytteistä taikinalle ja taittele taikinaan, ja sitte loput täytteet samalla lailla. Anna taikinan levähtää öljytyssä astiassa pari tuntia. Tee taikinasta pallo ja nosta se korissa pohja alaspäin tai jauhotetulla pöydällä jos koria ei ole. Nosta noin 45 minuttia ja paista alapuoli ylöspäin niin että leipä repeää päältä.

 lopulta aina tuntuu että täytteitä on liian vähän


 iltapala


pumpkin belly ja mahtava sleng teng rytmi


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kreisijuttu. Lueskelin tätä blogia joskus alkukesästä ja mietin, että ton tyypin kanssa olis varmaan kiva mennä treffeille. Sitten palaan tänne blogiin ja heti täällä on treffi-ilmoitus!

aleksi kirjoitti...

Oho! No jopas on :)

VilleMa kirjoitti...

Treffeistä en kyl tiedä, mutta leipä maistuisi.

Joan kirjoitti...

Äijähän on ihan kokki! Tosi freesiä kun mies kokkaa. Ja ottaa valokuvia. Ja vielä piirtääkin. Eksyin tänne kun etsin hyvän kuulosta gluteenitonta joululeivän ohjetta, mutta nyt en löydäkään enää tietä ulos!

aleksi kirjoitti...

Kiitos.. Gluteenitonta ei löydy mutta jokunen joululeipä kyllä

zaia kirjoitti...

Tein. Tuli ihanaa. Kiitos!