keskiviikko 10. lokakuuta 2012

sikasokeroidut peltolan avocado madeleinet nimipäiväillallisilleni

madeleineja ja karamallia


Ei näiden pitänyt aluksi olla näin kummallisia, homma vaan lähti samallalailla käsistä kun kun hyvä idea lauantain lähteä Heinähatusta yhelle Moloon ja siitä Tazzin kautta Städäriin. Sitte ei auta kun vaan toivoa ettei maanantaina ole aamuvuoroa. Alunperin ajatelin koittaa laittaa avocadoa madeleine-massaan antamaan hauskaa väriä. Pelkällä avocadolla nämä toimiikin hyvin, kakkuset maustuu melkeen vaniljajätskiltä!

Yritin pyörittellä madeleinet pekonisokerissa mutta se meni vähän klimppiseksi eikä oikeen tarttunut niin keitin siitä perinteisen pekonrakuunakaramellikastikkeen.


avocadomadeleinet
100 g voita
100 g vehnäjauhoa
100 g sokeria
1 muna
2 g hunajaa
1 g leivinjauhetta
puolikas avocado noin 50 g
(sinihomejuustoa)

Ruskista voi pannulla. Anna voin jäähtyä. Sekoita muna, muussattu avocado, hunaja ja sokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita jauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi sekotus parissa osassa munamassaan ja kääntele nuolijalla sekaan. Sekota viilennyt voi parissa osassa massaan. Lappaa massa (massa)pussiin ja pussi pariksi tunniksi jääkaappiin. Paista 200 asteisessa uunissa valmiiksi, lämpöä saattaa vähän joutua muuttelemaan uunin mukaan. Pyörittele valmiit kakkuset normaalia hienommassa sokerissa.

kyllä on huonoja kuvia tänään


hyvää nimipäivää minulle rakkain! pus


4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Avokaadoa madeleinessa;kuulostaapa kivan erikoiselta:)
Ja hyvää nimpparia!

Anonyymi kirjoitti...

Olen jäänyt ihan koukkuun tähän blogiin. Saat minut aina niin hyvälle tuulelle, kiitos!

Iina Kraak kirjoitti...

Aleksi hyvä,

olin pahoilla mielin ja allapäin, sitten tulin tänne ja muistin, että maailmassa on sellaisia ihmisiä kuin sinä. Kiitos!

aleksi kirjoitti...

Mukava saada tämmösiä kommentteja välillä :)