perjantai 19. lokakuuta 2012

hippipuput brunssilla

tästä se lähtee


Brunssi on parasta. Briossi on parasta, Sienet on parasta, Skumppa on sika jees eikä tossa hippipupussakaan ole valituksen varaa. Kukaan ei vie mua brunssille. Brunssi on ainoa ruokailun muoto joka on noloa yksin ja vielä säälittävämpää pehmokilpikonan kanssa. Paitsi ruotsinlaivalla mutta sitä ei lasketa. Ja maamyyrät on hassuja. Skattanniemen kärki on paras pussailupaikka Helsingissä, brussin jälkeen, tai ennen. Brunssi on parasta.

Brunssille voissa paistettua kurpitsabirossia rusko-orakas kastikkeella, päällä pihatähtimösalaatti. Häpsäksi raati suosittelee Cono Surrin Bruttia (se on vielä hauska sanoakin, brut bruut brut). Sienenä voi ihan hyvin käyttää vaikka kantterelleja ja pihatähtimön paikalla jotain pikku salaattia, briossi sen sijaan on tehtävä itse, vuokamallia ei saa mistään.

 katso kuinka kaunis hän on ja ajattele häntä voissa paiston jälkeen, kylläkurpitsabriossi
yksi
60 g päähdettua kurpitsaa, pelkkää lihaa
50 g vehnäjauhoja
25 g Katrin tekemää hunajaa, muu ei kelpaa
15 g hiivaa

Sekota aineet tasaiseksi massaksi ja anna muhia tunnin.

kaksi
210 g vehnäjauhoja
130 g maitoa
yksi keltuainen, valkkari voiteluun
10 g ruisjauhoja 
6 g suolaa

Lisää kaikki aineet paitsi suola aiempaan esitaikinaan ja aivaa koneella noin kymmenen minuuttia, vaivaa suola mukaan.

kolme
60 g pehmeää voita paloina

Anna taikinan levätä pari minuuutia ja vaivaa voi mukaan. Anna taikinna levätä tunti öljytyssa astiassa. Muotoile taikinasta pötkö ja anna sen nousta noin tunti vuuassa. Voitele leipä nousun alussa ja lopussa munalla. Paista noin 200 asteisessa uunisssa valmiiksi, lopussa viitisen minuuttia ilman vuokaa.

pistaasin vinotorni, vaikka kaiken osaisin niin leivän leikkaus ei onnistu.. eikä yhdyssanat


näin Kannelmäen metsä vastaa sienellä kun sinne menee


Sieniä leivällä
pari viipaletta briossia
sopivasti sieniä, nyt rusko-orakkaita
voita
sinappia
suolaa, pippuria
tuotetta kirveliä
salaatiksi päälle pihatähtimöä ja tuoretta kirveliä
kaksi pannua

Brunssi kasataan näin. Tee käntty aikasempana päivänä, leipä on aina parempaa kun sen antaa levähtää ja brunssi on romantiikkaa, siinä ei kannata tuhlata aikaa leivän vääntöön. Paloittele sienet sopiviksi ja kuumenna voi pannussa kuumaksi, paista sienet. Toisessa pannussa kuumenna lisää voita oikein kuumaksi ja paahtele leivän palat. Lisää sieniin juuri sen verran kermaa että sitä on joka paikassa mutta ei läträystä, lisää myös pieni töräys sinappia. Anna muhia minuuttia, mausta ja kääntele sekaan hyvin paljon kirveliä. Valmis. Lastaa leivän pala nätille lautaselle, päälle sieniä ja sen päälle salaatti. Avaa skumppa.


Ei kommentteja: