sunnuntai 23. syyskuuta 2012

salamivenepakolainen

 veneet vielä telakalla


Jos aikoo seilata juustoisen meren yli siihen uuteen parempaan maailmaan ei ehkä kannata rakentaa venettään salamista. Kaksi metriä laiturista (joka kyllä kestää) valtamerien kauhu ja Pakolaisen uskottu vene upposi pohjaan uljas seikkailija mukanaan. Kukaan ei jäänyt kertomaan hiuksia nostattavia tarinoita suurista urotoista ja listaamaan sitä loputonta listaa prinsessoista joita Pakolainen oli pelastanut. Mitään ei ehtinyt tapahtumaan kahden metrin matkalla, eikä kukaan ei edes muista Pakolaista, veneen söivät hassut pienet kalat mutta Pakolainen pääsi silti pakoon.

Juustoveneleivän voi hyvin tehdä niin pekonilla kun salamillakin mutta lihan pitää olla rasvaista ettei se kuivu uunissa ihan korpuksi. Tee vain lihava patonkin peruspatonki taikinasta ja viillä pitkittäinen viilto patonkiin sen noustua. Täytä viilto paljolla juustolla, salamipaloilla ja mausteilla, täyte voi tietenkin olla vaikka vaan hirmuisesti valkosipulia ja juustoa.

läpileikkaussalamivene kyllä näyttää tyylikkäältä mutta merikelpoisuus on mitä onsitte tehtiin tortellineja maa-artisokalla, ja puhuttiin itsestämme monikossa


1 kommentti:

JenniKaroliina kirjoitti...

Salamivenepakolainen - loistava otsikko! Rakastan viittauksia populaarikulttuuriin :) Leipäkin vaikuttaa oikein herkulliselta!