tiistai 4. syyskuuta 2012

jörniikö körni eli ensimmäinen leipä uudessa kodissa

pakkasin leivän riaskaohjeeseen


Kun on uusi koti ihan uudessa paikassa pitää lähteä tutustumaan lähipaikkoihin ja retkelle. Eväät tietenkin on usein tärkeämpää kun hyvä seura, määränpää, vauhti tai näköalat. Merenrannasta silti plussaa. Patonkien väliin tein Quornista sellasen kanasalaattityylisen täytteen mitä on vaikka kaupan kolmioleivissä. Quorn (siis körni suomeksi) on nyt juuri tännekin kauppoihin tullut sieniproteiinivalmiste ja lihankorvike jonka esittelytilaisuudessa olin. Esittely oli Silvoplee ravintossa ja siellä olleista ruuista jäi vähän fiilis että miksi söisin huonon kanan makusta epäkanaa kun en taho syödä edes hyvän kananmakusta oikeaa kanaa. Ravintolassa körni oli jotenkin vetistä, muruista ja mautonta(Annikin on kirjottanut kasvisruuanperisynnistä), ihan kun se olisi suoraan laitettu pakkasesta vaan kylmänä ruuan sekaan.

kauhean kalpeita tuli ekoista mutta herkullisia


uuden kodin retkipatonki
joka on myös ensimmäinen leipä jonka paistoin sähköuunissa yli vuoteen

80 g vettä
60 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa

Sekoita aineet tasaisesti yhteen ja anna käydä yön yli.

200 g vehnäjauhoja
90 g vettä
6 g suolaa
3 g hiiva

Lisää loput aineet paitsi suola ja vaivaa kymmenisien minuttia, lisää suola ja vaivaa vielä pari minuuttia. Anna taikinan levät öljytyssä astiassa pari tuntia, littaa se kasaan pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa palat löysiksi sikareiksi mahdollisimman hellästi, anna palojen levätä 10 minuttia pöydällä. Rullaa patongit patongeiksi, anna nousta 30 minuttia, viillä ja paista kuumassa uunissa.

kauheesti romua uudessakin kodissa


ja Kaapo!


quorn-täyte
körnipaloja
suolakurkkua, capriksia tai vastaavia
harissaa
etikkaa
majoneesia
sinappia
pippuria, suolaa yrttiä
(öljyä)

Anna körnin sulaa ja paista se hyväksi pannulla, anna jäähtyä. Sekoita mukaan suolakurkku ja juuri sen verran majoneesia että kaikki peittyy, lisää sopivasti harissaa, pikkuliraus etikkaa ja kohtuu töräys sinappia, mausta. Jos täytteen kastike on liian paksua niin ohenna sitä pikkumäärällä öljyä. Anna maustua ja lappaa viilenneeseen patonkiin salaatin ja muiden kasvien kanssa.

possuräkki


Pakkasin eväät ja lähdin Matosaareen Jollakseen(on se siellä päin ainakin) retkelle, upea mesta, ihan lähimatkailun ykköskohteita.

saari on täynnä raunioportaita ja pikkupolkuja


ja pylväitä


tietty myös paljon hienoa merta ja pari kalastajaa


ainoa käärme sen sijaan oli Ilo


ja tyrnejä


6 kommenttia:

hanna kirjoitti...

Kaapo o.O

Merituuli kirjoitti...

Paljon onnea ja iloa uuteen kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
onnea uuteen kotiin!
Paljonko on gramma hiivaa!? Otapa joskus kuva, josko epätietoinenkin sitten tajuaisi, että kuinka vähällä pärjää... Terv. TiV

aleksi kirjoitti...

Kiitos kaikille! Ja hanna voit tulla kattoomaan kaapoa.

Tiv: yksi pala hiivaahan on 50g eli tosi pieni pala, tommossessa esitaikinassa se ei ole niin tarkkaa, vähän kunhan alkaa toimimaan

aini kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Mistä oot hankkinut tuon patonki"telineen" vai mikä on toi metallinen ritiläsysteemi?

aleksi kirjoitti...

aini: "patonkiteline" on patonkipelti, taisin ostaa se Chez Mariukselta joskus mutta nykyään niitä taitaa kaikista isommista kaupoista saada. Kohtuu turha vehje lopulta.