tiistai 28. elokuuta 2012

lillukka kissanmarja

Meidän prinsessakerho


Käytiin metsällä uuden lemmikki- Wompattini kanssa. Saaliiksi saatiin lillukoita, hyttysen puremia ja hyvä retki, muut meni jälkeen päin saunaan. Lillukoista eli kissanmarjoista tein hyytelön ja hyytelön ja mascarponen seoksesta täytteet pieniin kissanmarjakuppeihin.

kotiseutu tapiiri


Ohje on maailman helpoin ja toimii millä tahansa muillakin marjoilla joissa on edes hippu pektiiniä(pihlajanmarja on varmana ihan huippu tässä). Ensin tehdään pohjat mieli murotaikina tai vastaavalla ohjeella(eli sekotetaan kaoottisesti voita, jauhoa, sokeria ja vettä yhteen kunnes tuntuu hyvältä) ja paistetaan ne tyhjinä. Jos tahtoo olla fiini niin pohjat voi voidella sisältä suklaalla, sillon ne pysyy pidempään rapeinakin. Lillukkahyytelö tehdään puristamalla marjoista mehu ja kiehauttamalla se saman määrän sokeria kanssa. Ota toiseen astiaan pintakiillettä varten jonkun verran hyytelöä. Kun hyytelö on jäähtynyt sekoita mukaan niin paljon mascarponea että massa ei enää valu kovin paljoa, massa kuitenkin jähmettyy taas kylmän ja pektiinin avulla. Sitte vaan lätkitään täytemassa murokuppehin, siistitään pikkuriikkisellä palettiveitsellä ja pistetään odottamaan jääkaappiin. Lämmitä pintahyytelö niin että se vähän kiehahtaa, anna sen jäähtyä, paras olisi jos hyytelö ja hyytelöitävä olisivat täsmälleen saman lämpöisiä. Helpoin tapa laittaa hyytelö täytteen päälle on ottaa sitä pikkulusikaan ja laittaa varovasti ensin leivoksen reunoille ja sitte keskelle. Pari marjaa vielä päälle ja rok on.

oli niin pitkä teksti että välillä syötiin eväitä


sitte jälkkäri


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisin lähettänyt sun tyttöystävälle terveisiä, muttei menny kommentit läpi. Mitä hän siellä opiskelee?

Sisäoppilaitokset voi olla ihan kivoja paikkoja, jos löytyy kiva porukka oikeaan aikaan. Tsemppiä teille molemmille!

Irene kirjoitti...

Jos Oriveden opistoon lähtenyttä Annia tarkoitat, niin hän on Aleksin sisko. Ellei Aleksilla sitten ole salaista tyttöystävää...?

aleksi kirjoitti...

Nelli on mun salainen tyttöystävä, sen kanssahan olin nää marjatkin keräämässä :)

sisäoppilaitostelia tosiaan sisko..

Anonyymi kirjoitti...

Vuh <3

Anonyymi kirjoitti...

Ai, anteeks kauheesti. Luulin et Anni on Aleksin tyttöystävä. Mut sisko, okei, ei se mitään, jotain hengenheimolaisuutta oon siis kuitenkin aistinut. Tykkään teistä molemmista, ;)

Jatkakaa vaan kirjoittellua.

Anonyymi kirjoitti...

maistuuko noi lillukat oikeasti joltain. Muistan niitä joskus hamassa lapsuudessani maistaneeni, enkä muista, että olisivat kovin maukkaita....Kiva blogi sulla kyllä on.

Tiina

aleksi kirjoitti...

toinen anonyymi: kylä nei maustuu ihan hyvältä ja aika happamilta niissä on vaan tosi iso siemen jokaisessa marjassa sisällä